Γιωργάλλας: Η Κυβέρνηση να βρει χορηγούς για την Κυπριακή Προεδρία

19:05 26/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση, αντί να βρει χορηγούς που θα καλύψουν δωρεάν τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που θα έρθουν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, έχουν ήδη προκηρύξει προσφορές για να αγοράσουν υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μιχάλης Γιωργάλλας.

Ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι ”η εκάστοτε χώρα που προεδρεύει της ΕΕ μπορεί να

ανταλλάξει διαφήμιση και να εξασφαλίσει δωρεάν από χορηγούς λιμουζίνες και λεωφορεία για τις ανάγκες της προεδρίας”.

Πρόσθεσε ότι ”οι κυβερνώντες, αντί να προχωρήσουν και να βρουν χορηγούς για να καλύψουν δωρεάν τις μετακινήσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που θα έρθουν στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της προεδρίας, έχουν ήδη προκηρύξει προσφορές για να αγοράσουν υπηρεσίες και να ξοδέψουν άδικα μερικά εκατομμύρια, τα οποία θα μπορούσαν να γλυτώσουν για το καλό της οικονομίας”.

”Την ώρα που το κράτος έχει ανάγκη από μείωση των εξόδων του, τέτοιες ενέργειες είναι καταστροφικές για την οικονομία. Οι κυβερνώντες θα έπρεπε να αναζητήσουν την εμπειρία από άλλες χώρες που οργάνωσαν την Προεδρία. Η Πολωνία που προεδρεύει, η Δανία που θα προηγηθεί της δικής μας Προεδρίας, η Ιρλανδία που θα ακολουθήσει της Προεδρίας της Κύπρου, ακόμα και η Ελλάδα που προήδρευσε το 2003, όλες οι χώρες αυτές είχαν χορηγούς που πρόσφεραν δωρεάν υπηρεσίες μετακινήσεων, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, ακόμα κάλυψαν και τις ανάγκες για καύσιμα και ποτά”, είπε.

Ο κ. Γιωργάλλας κάλεσε την Κυβέρνηση ”να τοποθετηθεί και να μας πει αν θα προχωρήσουν τάχιστα με την εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίου επιχορήγησης της Κυπριακής Προεδρίας από εταιρείες, ώστε να καλυφθεί μέρος του κόστους της Προεδρίας”.

”Είναι ακόμα χρήσιμο να μας πει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αν η Κυβέρνηση Χριστόφια, μιμούμενη το ΚΚΕ για ιδεολογικούς λόγους, είναι εναντίον των χορηγών της Προεδρίας της ΕΕ. Η άποψη αυτή εκφράστηκε προ μηνών από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργο Τούσσα, ο οποίος επέκρινε την Ουγγρική Προεδρία που είχε χορηγούς. Αν αυτή εκφράζει και το ΑΚΕΛ και την Κυβέρνηση, τότε καταλαβαίνουμε γιατί δεν αναζητούν χορηγούς”, κατέληξε ο κ. Γιωργάλλας.

Keywords
Τυχαία Θέματα