Μαλάς: “Υπέρ της απομόνωσης του τραπεζικού χρέους…”

12:53 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, «μπορούμε να μπούμε με δυνατότητες μόνον, εφόσον οι προτάσεις έχουν γερά θεμέλια στη λογική και εφόσον θα είμαστε ενωμένοι», δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίηση του για την προσπάθεια συναίνεσης ανάμεσα στα κόμματα και τους εταίρους.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Μαλάς είπε ότι επιμένουν εδώ και πάρα πολύ καιρό και θέλουν σήμερα να το επαναλάβουν πως μέθοδοι και τακτικές

που ακολουθήθηκαν από την Τρόικα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, δεν πρέπει να επαναληφθούν στην Κύπρο.

«Τασσόμαστε καθαρά υπέρ της απομόνωσης του τραπεζικού χρέους από το δημοσιονομικό. Μια τέτοια διευθέτηση θα ελευθερώσει κυριολεκτικά την Κύπρο από τα δεσμά της λιτότητας και θα ανοίξει το δρόμο προς την ανάπτυξη. Δηλώσεις από επιφανείς Κύπριους οικονομολόγους που κινούνται προς την κατεύθυνση που και εμείς επικροτούμε θα πρέπει να υπογραμμίζονται. Σημειώνουμε τη θετική  παρέμβαση του κ. Πισσαρίδη, στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία έγινε χτες στο Ευρωκοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Ο νομπελίστας  οικονομολόγος, είπε ο κ. Μαλάς, κάλεσε την Τρόικα να μην επαναλάβει στην Κύπρο τα λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

«Ζήτησε να επιμηκυνθεί η περίοδος δημοσιονομικής προσαρμογής. Τόνισε ότι από τον υπολογισμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων πρέπει να αποκλείονται οι επενδύσεις και, ιδιαίτερα, μέτρα για την παιδεία, τις υποδομές και την παροχή βοήθειας σε ανέργους.

Τέτοιες δηλώσεις ενισχύουν τον αγώνα των Κυπρίων πολιτών και υποστηρίζουν τη μάχη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα. Ως υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την προσπάθεια συναίνεσης που παρατηρώ ανάμεσα στα κόμματα και τους εταίρους. Στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, μπορούμε να μπούμε με δυνατότητες, μόνον, εφόσον οι προτάσεις έχουν γερά θεμέλια στη λογική και εφόσον θα είμαστε ενωμένοι», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα