Μαλάς: Τα προβλήματα της κρίσης θα ξεπεραστούν

14:11 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι τα προβλήματα της οικονομική κρίσης θα ξεπεραστούν, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, ο οποίος είπε πως αν ο κυπριακός λαός τον εκλέξει στην προεδρία μέσα από πολλή συλλογικότητα και πάνω από όλα αποφασιστικότητα και τόλμη θα διεκδικήσει αυτό που οφείλει να πάρει η Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από μια λογική, όχι εκλιπαρώντας, αλλά διεκδικώντας το καλύτερο.

Σε ομιλία του, κατά την επίσκεψή του στον Συνοικισμό Στροβόλου Γ’, στο οίκημα Λαϊκών Οργανώσεων, ο κ. Μαλάς είπε πως εκείνο που πρέπει

να ξεπεράσουμε είναι την λογική του παρελθόντος, που αφορά συγκεκριμένους πολιτικούς, προσθέτοντας πως «δεν καταφέραμε κάποιοι να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια να πισωγυρίζουμε στο κυπριακό και ότι πρέπει να στρατευτούμε όλοι και να ενωθούμε όλοι, για να απαλλαγούμε από την κατοχή».
«Αν δεν το καταφέρουμε στα επόμενα λίγα χρόνια ότι και να συζητούμε για το κυπριακό δεν θα μπορεί να είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Όπως πρόσθεσε «αυτή η μεγάλη πληγή που λέγεται κατοχή, χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αλλά και τόλμη, για να απαλλαγούμε από αυτή και είναι μια υπόθεση που για μένα είναι ύψιστη σημασίας».
Είπε ακόμα πως η Κύπρος μια φορά στην ιστορία της γνώρισε καμένη γη, σημειώνοντας πως «η χώρα μας δεν είναι καμένη γη, ούτε εκλιπαρεί κάτω από οποιουσδήποτε όρους βοήθεια, αλλά ζητά βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους μας, μέσα από μία σχέση ισότιμη, όπως καλή ώρα δίδεται και σε άλλες χώρες».

«Είμαστε», συμπλήρωσε, «ένας δυνατό λαός και θα ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση και για να την ξεπεράσουμε πρέπει να μείνουμε σταθερή σε μια πολιτική, η οποία κρατά την κοινωνική συνοχή, κρατά την κοινωνία αλληλέγγυα και δεν δημιουργεί συνθήκες αποσύνθεσης».
Επίσης, ο κ. Μαλάς είπε πως «όλους αυτούς τους μήνες μίλησα με ειλικρίνεια και νηφαλιότητα, με επιχειρήματα και ρεαλιστικές προτάσεις και δεν έχω σχέση με τις ακρότητες, το λαϊκισμό και τις μεταλλάξεις».

Συνέχισε λέγοντας: «Μπορώ λοιπόν να υπόσχομαι με αξιοπιστία ότι έτσι θα λειτουργώ και ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού. Δηλώνω ότι δεν έχω δεσμεύσεις και δεσμούς με το κατεστημένο του τόπου, γι’ αυτό μπορώ να εγγυηθώ με αξιοπιστία ότι όσοι ευθύνονται για τα εγκλήματα που συντελέστηκαν στο χρηματοπιστωτικό τομέα, θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Δεν έχω σκιές στην προσωπική και επαγγελματική μου πορεία, γι’ αυτό μπορώ να εγγυηθώ με αξιοπιστία την αυστηρή εφαρμογή μέτρων διαφάνειας και λογοδοσίας όλων των πολιτειακών αξιωματούχων. Όλων όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις».
Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία, είπε πως άκουσε τους άλλους δύο βασικούς υποψηφίους να απολογούνται για πολλά ζητήματα που τελικά έχρηζαν διερεύνησης, σημειώνοντας πως «η Κυβέρνηση μας θα λειτουργεί συναινετικά και σε συνεργασία με την Βουλή των Αντιπροσώπων, ώστε μαζί να επιδιώκουμε και να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πατρίδα και το λαό μας».

Επιπλέον, ο κ. Μαλάς είπε πως «η διακυβέρνηση μας θα κατατάξει μεταξύ των πρωταρχικών επιδιώξεων και στόχων της τον καταρτισμό κοινής στρατηγικής της πλευράς μας σε ότι αφορά το Κυπριακό στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου», σημειώνοντας πως θα επιλύσει τα προβλήματα της οικονομίας μέσα από την ισότιμη κατανομή των βαρών, την εξυγίανση των δημοσιονομικών, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και σωστής διαχείριση του φυσικού μας πλούτου».
Καταλήγοντας είπε πως «με γνώση, αποφασιστικότητα, ξεκάθαρους στόχους κα επιδιώξεις, με αξιοποίηση του επιστημονικού και άλλου δυναμικού της χώρας μας ειδικά των νέων, με πραγματικό στόχο την συνεργασία μεταξύ των θεσμών, θα προχωρήσουμε και θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής».

Keywords
Τυχαία Θέματα