ΓΓ ΑΚΕΛ: Ούτε μια ψήφος από την Αριστερά δεν πρέπει να πάει χαμένη

14:11 15/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο λαός καλείται στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή για να κάνει την πιο κρίσιμη επιλογή για τις πολιτικές που θα διαμορφώσουν το μέλλον της Κύπρου για πολλά χρόνια, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού και απευθυνόμενος προς τον κόσμο της αριστεράς, είπε: «Καμία δυσφορία για τα πραγματικά προβλήματα δεν είναι αρκετή για να γίνει ο κόσμος της Αριστεράς όχημα για τις φιλοδοξίες πολιτικών που θα στραφούν ενάντια στην κοινωνία. Ούτε

μια ψήφος από την Αριστερά και από τις δυνάμεις της προόδου δεν πρέπει να πάει χαμένη».

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Κυπριανού είπε ότι όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης «ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία τους για επάνοδο τους στην εξουσία», και πρόσθεσε ότι δεν διστάζουν να παραπλανούν το λαό και να τον πανικοβάλλουν, με το αστείο επιχείρημα πως η οικονομία της Κύπρου δήθεν δεν θα αντέξει άλλη αργοπορία.

«Ωσάν να μην γνωρίζουν όλοι πως όποιος και αν επικρατήσει, θα αναλάβει καθήκοντα την 1η του Μάρτη. Απλώς, για ακόμα μια φορά ο κ. Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ καταφεύγουν στη γνωστή τακτική τους: στους εκβιασμούς. Αυτή τη φορά δεν εκβιάζουν απλώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με ποινικές ευθύνες. Εκβιάζουν τη βούληση ολόκληρου του λαού. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία υπέφερε από τις μεταλλάξεις και τις αλλοπρόσαλλες θέσεις, ιδιαίτερα του κ. Αναστασιάδη. Σήμερα ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να ξεγελάσει συνειδητά τον κυπριακό λαό. Διακηρύσσει πως διαφωνεί με τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι από τις λίγες διαχρονικές του θέσεις. Διακηρύσσει πως αν εκλεγεί θα διαπραγματευθεί «στρεβλώσεις» που υπάρχουν στο Μνημόνιο. Ήδη μας αποκάλυψε τι θεωρεί «στρέβλωση». Την αύξηση του κατώτατου μισθού», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι μόνο ο κ. Αναστασιάδης επιμένει περί του αντιθέτου. «Κατά τα άλλα κατηγορεί άλλους για ιδεοληψίες. «Στρέβλωση» για τον κ. Αναστασιάδη είναι το γεγονός πως δεν ιδιωτικοποιήθηκαν οι Ημικρατικοί Οργανισμοί. «Στρέβλωση» είναι η ύπαρξη της ΑΤΑ και του 13ου μισθού. «Στρέβλωση» για τον κ. Αναστασιάδη είναι η δωρεάν παιδεία και οι συλλογικές συμβάσεις. «Στρέβλωση» για τον κ. Αναστασιάδη είναι το κοινωνικό κράτος. Αυτές είναι οι θέσεις του. Αυτή είναι η φιλοσοφία του. Κανένας εργαζόμενος, κανένας χαμηλόμισθος, κανένας άνεργος, κανένας μικρομεσαίος δεν πρέπει να αναμένει πως ο κ. Αναστασιάδης θα νοιαστεί για τα δικά του κεκτημένα. Ο καθένας από εμάς έχει τη δύναμη στα χέρια του. Ο καθένας από εμάς έχει ευθύνη για το αύριο», πρόσθεσε.

Πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται τώρα η Κύπρος είναι μια σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση που να μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή και την προοπτική του τόπου και ανέφερε ότι ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη αυτή την πρόταση και ότι ο κάθε δημοκρατικός και προοδευτικός άνθρωπος σε αυτό τον τόπο έχει πλέον αντιληφθεί πως μόνο ο Σταύρος Μαλάς μπορεί να υπερασπιστεί το σήμερα της Κύπρου και να δώσει ελπίδα για το αύριο, να εργαστεί για να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επαναφέρουν στους εργαζόμενους και στη μεσαία τάξη, ό,τι τους στέρησε η οικονομική κρίση, να δημιουργήσει Κυβέρνηση Εθνικού Συνασπισμού με προοδευτική κατεύθυνση, χωρίς προαποκλεισμούς.

«Όπως είπα και χθες, απευθύνομαι ιδιαίτερα στον κόσμο της Αριστεράς. Είμαστε πάντα μαζί, ακούμε πάντα την αγωνία, τους προβληματισμούς τα μηνύματα και την κριτική. Καμία δυσφορία για τα πραγματικά προβλήματα δεν είναι αρκετή για να γίνει ο κόσμος της Αριστεράς όχημα για τις φιλοδοξίες πολιτικών που θα στραφούν ενάντια στην κοινωνία. Ούτε μια ψήφος από την Αριστερά και από τις δυνάμεις της προόδου δεν πρέπει να πάει χαμένη. Τώρα είναι η ώρα να αντιμετωπίσουμε τον πραγματικό κίνδυνο που απειλεί τον τόπο και το λαό μας. Τώρα είναι η ώρα να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ισχυρή λαϊκή εντολή στη μόνη πρόταση που μπορεί να ανακόψει την επάνοδο του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ στην εξουσία. Να δώσουμε ισχυρή λαϊκή εντολή στο Σταύρο Μαλά και στον Α΄ και στο Β΄ Γύρο», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Υποψήφιου Πρόεδρου Γιώργου Λιλλήκα ότι η πρόταση του για προπώληση φυσικού αερίου είναι αποδεδειγμένα υλοποιήσιμη και εφαρμόσιμη και μπορεί να απαλλάξει το λαό μας από το μνημόνιο, τη δυστυχία, την ανεργία, και την ανέχεια, ο κ. Κυπριανού αφού είπε ότι οι ειδικοί έχουν κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αυτή την χρονική στιγμή, ανέφερε ότι «αν επιχειρήσουμε τώρα να συζητήσουμε με εταιρείες για την πώληση φυσικού αερίου, το πιο πιθανό είναι ότι θα βγει ζημιωμένος ο τόπος και ο λαός μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα