Μαλάς: «Ο πατέρας μου δεν μπορεί να εξισωθεί με τον πατέρα του Αναστασιάδη»

18:07 14/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Στάυρος Μαλάς δήλωσε σήμερα ότι ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος του απηύθυνε πρόσκληση για να τον τιμήσει για την προσφορά του πατέρα του κατά τη διάρκεια της Τουρκοανταρσίας 1963-64 και ότι η συνείδηση του δεν του επιτρέπει να αποδεχτεί αυτή την πρόσκληση διότι, όπως εξήγησε, «ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος έχει τιμήσει πρόσφατα πρόσωπο το οποίο είχε διατελέσει αστυνομικός διευθυντής της Επαρχίας Λεμεσού την περίοδο μετά το πραξικόπημα κατά την οποία 12 συμπολίτες

μας είχαν χάσει τη ζωή τους στα χέρια της Χούντας και στα χέρια της ΕΟΚΑ Β`».

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της 32ης αντικατοχικής πορείας των Μορφιτών στον Αστρομερίτη ο κ. Μαλάς υπέδειξε πως «πρέπει να μάθουμε σε αυτό τον τόπο να τιμούμε τους ήρωες μας που διαχρονικά υπηρέτησαν την πατρίδα μας και όχι να γίνεται επιλεκτική ανάγνωση της ιστορίας».

Κληθείς να διευκρινίσει δήλωσε ότι αναφέρεται στην τιμή που επέδωσε πρόσφατα ο Φιλοαστυνομικός Σύνδεσμος στον πατέρα του Προέδρου του ΔΗΣΥ και ανθυποψηφίου του στις προεδρικές εκλογές του 2013 Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος διετέλεσε αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού κατά την περίοδο του πραξικοπήματος, περίοδος κατά την οποία, όπως επανέλαβε, έχασαν τη ζωή τους 12 συμπολίτες μας.

«Θεωρώ λοιπόν ότι ο δικός μου πατέρας δεν μπορεί να εξισωθεί με τον πατέρα του κ. Αναστασιάδη διότι ο δικός μου πατέρας υπηρέτησε την πατρίδα και την Κυπριακή Δημοκρατία από τη γένεση της και συνεχίζει να την υπηρετεί» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν τέτοιου είδους δηλώσεις δεν οξύνουν περισσότερο το προεκλογικό κλίμα, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι οι δηλώσεις του αποκαθιστούν απλώς την ιστορική αντικειμενικότητα.

«Αυτό είναι το πνεύμα μέσα στο οποίο κάνω αυτές τις δηλώσεις και οφείλω προς την ιστορία αυτού του τόπου και ειδικά σε σχέση με εκείνη την πολύ δύσκολη περίοδο του 1974, να αντιλαμβάνομαι τις ευαισθησίες των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου και να μην αποδεχτώ αυτή την πρόσκληση» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα