Λύση στο Κυπριακό και επιτυχία της Προεδρίας ΕΕ, ευχήθηκε η Βασίλισσα Βεατρίκη

18:13 3/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λύση στο κυπριακό πρόβλημα σύντομα, καθώς και κάθε επιτυχία στην Κύπρο ενόψει της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ευχήθηκε η Βασίλισσα Βεατρίκη.

Η Βασίλισσα Βεατρίκη μιλούσε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου στο Παλάτι Noordeinde στη Χάγη, κατά την διάρκεια της οποίας ο νέος Πρέσβης της Κύπρου στο Βασίλειο

της Ολλανδίας δρ Κυριάκος Π. Κούρος της επέδωσε τα διαπιστευτήριά του.

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του, ο δρ Κούρος διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη πολύ καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, ο δρ Κούρος προέβη σε σύντομη ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προοπτικές για εξεύρεση μιας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.

Συζητήθηκαν, επίσης, η οικονομική κρίση στην ΕΕ και η κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, θέματα ενέργειας και οι προοπτικές μετά την εξεύρεση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, η ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κύπρο, οι στόχοι που έχουν τεθεί και οι προκλήσεις που αυτή συνεπάγεται, καθώς και άλλα θέματα της διεθνούς επικαιρότητας.

Η Βασίλισσα Βεατρίκη ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην Κύπρο ενόψει της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και στο νέο Κύπριο Πρέσβη κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του ως Εκπροσώπου της Προεδρίας στο Βασίλειο της Ολλανδίας.

Ευχήθηκε, επίσης, όπως εξευρεθεί σύντομα λύση στο κυπριακό πρόβλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα