Λουκαϊδης: Η κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει τη θέση του ΔΗΣΥ για ιδιωτικοποιήσεις

12:21 8/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να στηρίξει την πάγια θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού για ιδιωτικοποιήσεις, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης, αναφέροντας ότι καλωσορίζει την αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε αν «είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί με τα κέρδη τους και την τεράστια στήριξη τους προς το κράτος που μας κατέστρεψαν ή οι ιδιωτικές τράπεζες

με τα σκάνδαλα, τα εγκλήματα και τις τεράστιες ζημιές που φόρτωσαν τον κυπριακό λαό;»

«Καλωσορίζουμε την αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να στηρίξει την πάγια θέση του Συναγερμού για ιδιωτικοποιήσεις, τερματίζοντας τη γνωστή ρητορική των τελευταίων μηνών που την ήθελε να κρύβεται πίσω από την τρόικα ή τη διαστρέβλωση της κατ’ αρχήν συμφωνίας για το μνημόνιο», είπε.

Τώρα που η κυβέρνηση αποκαλύπτει την πραγματική της φιλοσοφία, δίνοντας χώρο στο δημοκρατικό διάλογο αντί των γνωστών αφορισμών, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, την καλούμε να δώσει απαντήσεις στον κυπριακό λαό αν αποτελεί ή όχι μια ακόμη αναίρεση δέσμευσης της κυβέρνησης, γραπτής μάλιστα, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Διερωτήθηκε αν οι πολίτες-καταναλωτές θα πληρώνουν ή όχι πολύ ακριβότερα τις υπηρεσίες που θα λαμβάνουν από τα ιδιωτικά πλέον μονοπώλια ή ολιγοπώλια που θα προκύψουν, αφού ο μόνος στόχος τους θα είναι η μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε πώς μπορεί να αποτραπεί η στρέβλωση της αγοράς, όταν οι Κύπριοι πολίτες βιώνουν για δεκαετίες αντίστοιχα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα με το ύψος των τραπεζικών επιτοκίων, των τιμών των πετρελαιοειδών και σε μια σειρά άλλους τομείς της οικονομίας;

«Χωρίς να υποτιμούμε την ανάγκη παραπέρα εκσυγχρονισμού των ημικρατικών ξαναρωτούμε τους κυβερνώντες: Επιτέλους, είναι οι ημικρατικοί οργανισμοί με τα κέρδη τους και την τεράστια στήριξη τους προς το κράτος που μας κατέστρεψαν ή οι ιδιωτικές τράπεζες με τα σκάνδαλα, τα εγκλήματα και τις τεράστιες ζημιές που φόρτωσαν τον κυπριακό λαό;», πρόσθεσε καταλήγοντας στις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα