Λουκαΐδης: Ημετεροκρατία μεθοδεύει ο ΔΗΣΥ με το νόμο για ημικρατικούς

12:52 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ψήφιση σε νόμο της σχετικής πρότασης του Δημοκρατικού Συναγερμού για παύση, τον ερχόμενο Μάρτιο, των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών που θα διοριστούν από την παρούσα κυβέρνηση αποτελεί μια ακόμη απαράδεχτη μεθόδευση για επιβολή καθεστώτος ημετεροκρατίας από πλευράς ΔΗΣΥ, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Σε δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως “ουσιαστικά

ο ΔΗΣΥ επαναλαμβάνει εαυτόν”, υπενθυμίζοντας ότι το 1993, «όταν αναρριχήθηκε στην εξουσία επιχείρησε με αντισυνταγματικό τρόπο να παύσει τα Δ.Σ. των Ημικρατικών».

Σήμερα, συνέχισε, το κόμμα της δεξιάς ενεργεί κατά τον ίδιο απαράδεχτο τρόπο επιχειρώντας όμως, να προσδώσει νομιμότητα στις μεθοδεύσεις του και προδίδοντας μια αλαζονική συμπεριφορά, που ήδη το διακρίνει, ενόψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

“Βασικό επιχείρημα του ΔΗΣΥ για αυτή του τη μεθόδευση, είναι ότι οι Ημικρατικοί αποτελούν βραχίονες άσκησης κυβερνητικής πολιτικής και άρα τα διοριζόμενα μέλη πρέπει να υλοποιούν το πρόγραμμα, τη φιλοσοφία και τους ιδεολογικούς στόχους έκαστης κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Με άλλα λόγια, είπε, να είναι πρόσωπα κομματικά ταυτισμένα με την εκάστοτε κυβέρνηση και εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή η όψιμη θέση του ΔΗΣΥ όζει ασυνέπειας, αντιφάσεων και σκοπιμοτήτων», προσθέτοντας ότι αμείλικτα ερωτήματα προκύπτουν για τον ΔΗΣΥ και τον κ. Αναστασιάδη σε σχέση με το καθεστώς ημετεροκρατίας που προκαταβολικά επιχειρούν να επιβάλουν.

Πρώτο ερώτημα, δήλωσε, αν ήσαν συνεπείς με αυτή τη θέση, τότε γιατί δεν την εφάρμοσαν στα δέκα χρόνια που κυβερνούσαν περιορίζοντας τη θητεία των Δ.Σ. στα χρονικά όρια της δικής τους διακυβέρνησης.

“Συνακόλουθα, γιατί σε αντίθεση μ` όλες τις άλλες κυβερνήσεις μόνο αυτοί θέλουν να επιβάλλουν τους ημετέρους τους από τη πρώτη στιγμή αναρρίχησης, ή πιθανής αναρρίχησης, στην εξουσία;”, διερωτήθηκε.

Δεύτερο ερώτημα που τίθεται, συνέχισε, είναι πώς αυτή η καινούρια προσέγγιση τους για κομματικά ταυτισμένα Δ.Σ. στους Ημικρατικούς συμβαδίζει με τον πόλεμο που τάχατες έχουν κηρύξει με την κομματοκρατία και την ανάγκη επιλογής προσώπων με βάση της αξία και την επάρκεια τους;

Τρίτο ερώτημα, είπε, είναι πόσο αποτελεσματική θα είναι μια θητεία εφτά μηνών των Δ.Σ. που θα διοριστούν, ώστε να μπορέσουν να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν πολιτικές;

“Δεν αναμένουμε φυσικά απαντήσεις επί της ουσίας από τον ΔΗΣΥ, γιατί απλώς δεν μπορούν με κανένα τρόπο να δικαιολογήσουν τις σκοπιμότητες, τις αντιφάσεις,  την ασυνέπεια και την υποκρισία τους”, δήλωσε.

Ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε πως «οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο ΔΗΣΥ από τώρα προετοιμάζει το έδαφος για να επιβάλει καθεστώς ημετεροκρατίας και ταύτισης κόμματος – κράτους, όπως το βιώσαμε στη Συναγερμική δεκαετή διακυβέρνηση», προσθέτοντας ότι ο λαός μας δεν ξεγελιέται ως προς τις πραγματικές προθέσεις του ΔΗΣΥ.

“Γνωρίζει ότι οι έχοντες πολιτική, ιδεολογική και κομματική ταύτιση που θα διοριστούν πλειοψηφικά στους Ημικρατικούς Ορ

Keywords
Τυχαία Θέματα