Σε λειτουργία ακόμα 120 MW από την ΑΗΚ

12:42 15/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΑΗΚ ολοκλήρωσε σήμερα την εγκατάσταση και σύνδεση νέων προσωρινών μονάδων ισχύος 120ΜW στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Μονής, οι οποίες τίθενται άμεσα σε λειτουργία για περίοδο τριών μηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, οι μονάδες εγκαταστάθηκαν μετά από οδηγίες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου

(ΡΑΕΚ), ώστε να αντιμετωπιστεί η αναμενομένη ζήτηση ηλεκτρικής ενεργείας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για προσωρινές μονάδες, ισχύος 1,4ΜW η κάθε μια, οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν τις προσωρινές μονάδες συνολικής ισχύος 165MW που είχαν εγκατασταθεί στους τρεις Ηλεκτροπαραγωγούς Σταθμούς της ΑΗΚ μετά την καταστροφή στο Βασιλικό.

Το έργο, προστίθεται, είναι το τελευταίο από μια σειρά έργων που συμπληρώνονται έγκαιρα, συμβάλλοντας στη διασφάλιση επάρκειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, η ΑΗΚ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τα έργα αποκατάστασης των Μονάδων 5 και 4 στον Ηλεκτροπαραγωγό Σταθμό Βασιλικού, που θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες στη βάση του προγράμματος που έχει καθοριστεί.

Τέλος, αναφέρεται ότι η ΑΗΚ, σε συνεργασία με τη ΡΑΕΚ, το Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ) και όλες τις άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να μην σημειωθούν διακοπές στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας τους επόμενους μήνες.

Σημειώνεται ότι η ενεργειακή κρίση που έχει δημιουργηθεί με την καταστροφή του μεγαλύτερου Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού του τόπου εξακολουθεί να υφίσταται και για τον λόγο αυτό καλείται το κοινό να χρησιμοποιεί με σύνεση την ηλεκτρική ενέργεια κατά τη θερινή περίοδο.

Η πλήρης αποκατάσταση του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού τοποθετείται χρονικά πριν από την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού του 2013, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα