Λουκαΐδης: Η ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη να συζητηθεί στο Εθνικό

13:30 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σημαντικό ζήτημα της ένταξης της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις που επηρεάζουν τόσο το κυπριακό πρόβλημα όσο και τον προσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, να συζητηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο, προτού ο κ. Αναστασιάδης προβεί σε δημόσιες εξαγγελίες για να ικανοποιήσει τα ώτα των Αμερικανών -Νατοϊκών, είπε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Σε

δηλώσεις του το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης ανέφερε ότι ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην πρώτη του επίσημη δήλωση ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Το πρώτο που πρέπει να λεχθεί προς αποκατάσταση της αλήθειας είναι ότι το πρόγραμμα Συνεταιρισμός για την Ειρήνη δεν είναι ευρωπαϊκό αλλά νατοϊκό πρόγραμμα.

Ο κυπριακός λαός, συνέχισε, βιώνει μέχρι και σήμερα τις τραγικές συνέπειες από την αμερικανο- νατοϊκή συνωμοσία σε βάρος της Κύπρου.

“Ο λαός μας γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ και τα παρακλάδια του όπως ο Συνεταιρισμός για την Ειρήνη κάθε άλλο παρά την ειρήνη προάγουν. Αντίθετα, όπως τα ίδια τα γεγονότα καταμαρτυρούν, το ΝΑΤΟ είναι υπεύθυνο για άδικους πολέμους, χούντες, δικτατορίες, θάνατο και αιματοχυσία σ’ όλες τις γωνιές του πλανήτη”, πρόσθεσε.

Η πρώτη πολιτική πράξη του κ. Αναστασιάδη, είπε ο κ. Λουκαΐδης αποκαλύπτει δυστυχώς ότι παραμένει συνεπής στις δογματικές εμμονές του για παράδοση της Κύπρου στα αμερικανο- νατοϊκά πλοκάμια.

“Ταυτόχρονα, η σπουδή του κ. Αναστασιάδη αποτελεί το έναυσμα για εγκατάλειψη της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, η οποία μακριά από ιδεοληψίες έχει οδηγήσει σε ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών προς όφελος της Κύπρου. Η πρώτη πολιτική πράξη του κ. Αναστασιάδη οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επανερχόμαστε στη μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική που επιβλήθηκε στα πέτρινα χρόνια της συναγερμικής διακυβέρνησης, με την επένδυση αποκλειστικά στον αγγλο- αμερικανικό παράγοντα”, πρόσθεσε.

Μια τέτοια εξέλιξη, ανέφερε, θα είναι άκρως αρνητική για τα εθνικά μας συμφέροντα αφού θα υπάρχει ο κίνδυνος απομάκρυνσης σταθερών και συνεπών συμμάχων της Κύπρου στο διεθνή χώρο, που είναι ταυτόχρονα και οι μεγαλύτεροι οικονομικοί μας εταίροι.

Ταυτόχρονα, είπε, ο κ. Αναστασιάδης, δεσμεύτηκε για συλλογική διαχείριση του Κυπριακού στο Εθνικό Συμβούλιο με υπόμνηση ότι δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις αν με αυτές δεν συμφωνούν τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν το 75% του λαού.

Το θέμα της ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη, είπε, αφορά άμεσα και τη διαχείριση του εθνικού μας θέματος σε δυο επίπεδα.

“Πρώτο, πιθανή αίτηση για ένταξη, αυτόματα καταργεί την πάγια, διαχρονική θέση της ε/κ πλευράς για αποστρατικοποίηση μετά τη λύση του Κυπριακού. Δεύτερο, αφαιρεί τη πίεση προς την Τουρκία για λύση του Κυπριακού, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που η Άγκυρα προκαλεί στις ευρω-νατοϊκές σχέσεις. Προβάλλοντας δε το επιχείρημα ότι είναι η μη συμμετοχή της Κύπρου στο Νατοϊκό πρόγραμμα που προκαλεί πρόβλημα στις ευρω-νατοϊκές σχέσεις, βάζουμε κυριολεκτικά αυτογκόλ, μετακυλώντας τη πίεση από την Τουρκία προς την Κύπρο”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα