Συγχαρητήρια προς Αναστασιάδη από Λιλλήκα, επικρίσεις την ίδια ώρα προς το ΑΚΕΛ

13:30 25/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συγχαρητήρια προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απηύθυνε σήμερα ο εκ των ανθυποψηφίων του στον Α’ γύρο των προεδρικών εκλογών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος πέρα από τα συγχαρητήρια προς τον νέο Πρόεδρο, επέκρινε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού για τις χτεσινές του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του Β’ γύρου.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του κεντρικού εκλογικού του επιτελείου στη Λευκωσία, ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχάρη τον Νίκο

Αναστασιάδη για την εκλογή του στον ανώτατο αξίωμα της Δημοκρατίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα για ακόμη μια φορά την πεποίθηση ότι απαιτείται ενότητα σε όλα τα επίπεδα, τόσο στο πολιτικό όσο και στο κοινωνικό επίπεδο, «για να μπορέσουμε» όπως είπε, «να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις που θα έχουμε σύντομα ενώπιον μας».

«Ο κ. Αναστασιάδης αναλαμβάνει την Προεδρία σε πολύ δύσκολες, αντίξοες και πιεστικές συνθήκες. Η ενότητα είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να προσφέρουμε λύσεις και στα προβλήματα της οικονομίας αλλά και στο ζήτημα του αδιεξόδου στο Κυπριακό» είπε ο Γιώργος Λιλλήκας, για να προσθέσει ότι «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο ο βαθμός της ενότητας και της συναίνεσης».

Επανέλαβε όπως και την περασμένη Κυριακή, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του Α’ γύρου, ότι «ο λαός μας έταξε στην αντιπολίτευση» και διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τον ρόλο της αντιπολίτευσης «με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σύνεση, αλλά ταυτόχρονα και αποφασιστικότητα».

«Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε πολιτικές οι οποίες οδηγούν τον τόπο στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο αλλά και σε απεγκλωβισμό από τις μονομερείς υποχωρήσεις μας οι οποίες οδήγησαν σε μια βάση λύσης του Κυπριακού που δεν είναι βιώσιμη» ανέφερε ο Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας ότι «ταυτόχρονα, πολιτικές που οδηγούν σε περαιτέρω οικονομική ύφεση και κοινωνική δυστυχία και πολιτικές συνέχισης των μονομερών υποχωρήσεων που έχουν οδηγήσει στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα στο Κυπριακό, θα μας βρουν απέναντι τους».

Ο Γιώργος Λιλλήκας συνεχάρη επίσης τον Σταύρο Μαλά για το ποσοστό που εξασφάλισε στο Β’ γύρο αλλά και τους Κύπριους πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Εξέφρασε ωστόσο λύπη και έκπληξη, όπως είπε, για τις χτεσινές δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού ο οποίος επιχείρησε, όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, να επιρρίψει ευθύνες για την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στον ίδιο και στην ΕΔΕΚ αλλά και σε όλες τις δυνάμεις που στήριξαν την υποψηφιότητα Λιλλήκα.

«Γνώριζε η ηγεσία του ΑΚΕΛ από πολύ νωρίς όπως γνώριζαν όλοι οι Κύπριοι πολίτες ότι η επιλογή Σταύρου Μαλά δεν ήταν επιλογή νίκης» δήλωσε ο κ. Λιλλήκας και πρόσθεσε πως ο ίδιος ανέμενε από τον κ. Κυπριανού «να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους». Πέντε χρόνια διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια, με τα λάθη και τις παραλείψεις τους έστρωσαν το χαλί στην εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη. Με την επιλογή υποψηφίου που έκαναν για τις προεδρικές εκλογές έθεσαν και την σκάλα ανέλιξης του κ. Αναστασιάδη» είπε ο κ. Λιλλήκας, αναφέροντας ακόμη ότι «η διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια όπως και η ηγεσία του ΑΚΕΛ κληροδότησαν στον κυπριακό λαό δύο πράγματα: την Τρόικα και την διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη». «Είχε επιλογές η ηγεσία του ΑΚΕΛ αν ήθελε να αποτρέψει την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Δυστυχώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ επέλεξε να δώσει τη μάχη του Α’ γύρου αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα του Β’ γύρου. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σε συνάρτηση και με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τη δημιουργία νέου κόμματος από τον ίδιο, υπό ποια ιδιότητα θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ο κ. Λιλλήκας επανέλαβε ότι πρόθεση του είναι να συνεργαστεί με την ΕΔΕΚ και όλους όσους στήριξαν την υποψηφιότητα του, στο πλαίσιο και στο πνεύμα του αλληλοσεβασμού με στόχο να διατηρηθεί ενωμένο το 25% που εξασφάλισε η υποψηφιότητα του στον Α’ γύρο. «Το θεωρώ πολύ σημαντικό και για το Κυπριακό, και για τα ζητήματα της οικονομίας αυτό το 25% να παραμείνει ενωμένο» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει το διάλογο που έχει ξεκινήσει και με την ΕΔΕΚ και με άλλες προσωπικότητες.

Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει πως μπορεί να διατηρηθεί η ενότητα αυτού του μεγάλου κοινωνικού ρεύματος, όπως χαρακτήρισε το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα