Λουκαΐδης: Αφόρητη πρόκληση η εκδήλωση «αλληλεγγύης» του ΕΛΑΜ

14:11 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αφόρητη πρόκληση απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και απέναντι στον κυπριακό λαό συνιστά η αποψινή εκδήλωση «αλληλεγγύης» του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, του ΕΛΑΜ, ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

«Την ώρα που η εγκληματική

συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει πλήρως αποκαλυφθεί ενώπιον της κοινής γνώμης μετά και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το νεοναζιστικό παράρτημα τους στην Κύπρο στρέφεται ανοιχτά κατά του ελληνικού λαού, διεκδικώντας την ηρωοποίηση των ομοϊδεατών τους στην Ελλάδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι αυτή η ενέργεια προκαλεί βάναυσα τα αισθήματα και του κυπριακού λαού, ο οποίος στέκει αλληλέγγυος στην προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για εξάρθρωση αυτής της επικίνδυνης για τη δημοκρατία εγκληματικής συμμορίας.

Ο κ. Λουκαΐδης έκανε έκκληση για πολιτική απομόνωση, στιγματισμός της ναζιστικής ιδεολογίας του μίσους, της βίας, του ρατσισμού και του σοβινισμού ως ό,τι χειρότερο γέννησε ο ανθρώπινος πολιτισμός. Μόνο έτσι, συμπληρώνει, θα κτυπηθεί το κακό στη ρίζα του.

Παράλληλα, προσθέτει, οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν υποχρέωση να εξετάσουν τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με το ΕΛΑΜ στην Κύπρο, δεδομένης της ομολογίας του ΕΛΑΜ ότι αποτελεί παράρτημα της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα