Λήψη μέτρων από τους υπαλλήλους της Λαϊκής

21:13 30/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με ποσοστό 98,2%, οι επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις των υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, μελών της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης για λήψη μέτρων, μη αποκλειόμενης της απεργίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΥΚ, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις

της Λαϊκής Τράπεζας στη Λευκωσία, στη Λεμεσό (για Λεμεσό και Πάφο) και στη Λάρνακα (για Λάρνακα και Αμμόχωστο).

Οι συνελεύσεις κλήθηκαν από την ΕΤΥΚ μετά τη μονομερή απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει στις μειώσεις των μισθών και ωφελημάτων των υπαλλήλων της, στη βάση αυθαίρετης και λανθασμένης ερμηνείας του σχετικού Διατάγματος.

Στις σημερινές Γενικές Συνελεύσεις, στις οποίες παρευρέθηκαν 821 από τους 2.400 περίπου υπαλλήλους της Λαϊκής Τράπεζας, 805 υπάλληλοι ενέκριναν με μυστική ψηφοφορία και με ποσοστό 98,2% την απόφαση ότι «εξουσιοδοτείται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, να επιδιώξει την αλλαγή / βελτίωση της μονομερούς απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας, εάν κριθεί αναγκαίο η ΕΤΥΚ να ενημερώσει για τις θέσεις της την Κυβέρνηση, τη Βουλή, το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και τα πολιτικά κόμματα και ως ύστατο μέσο για επίτευξη των στόχων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο να προχωρήσει σε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, μη αποκλειόμενης της Απεργίας.» .

Οι Γενικές Συνελεύσεις, προστίθεται, ενέκριναν και ψηφίσματα. Συγκεκριμένα, καλούν την Κεντρική Τράπεζα να επιταχύνει τους ελέγχους της στις κυπριακές τράπεζες και εκεί που διαπιστωθεί κακοδιαχείριση ή αδικαιολόγητη διαγραφή χρεών να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όποιοι κι αν είναι και καλούν τις Διοικήσεις να καλέσουν όσους πήραν μπόνους πέραν των 10 χιλιάδων ευρώ να τα επιστρέψουν.

Το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι το εξής: Ψήφισαν: 821. ΝΑΙ: 805. ΟΧΙ: 16.

Keywords
Τυχαία Θέματα