Χριστόφιας: Η Τρόικα θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί

11:57 11/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Τρόικα συζητά και θέτει όρους στην Κύπρο οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί, δήλωσε χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας η Κύπρος.

Ο

Πρόεδρος Χριστόφιας προέβη στις δηλώσεις αυτές προσερχόμενος στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, για να τελέσει τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα κατεχόμενα» και να μιλήσει σε εκδήλωση για το Κυπριακό.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να πάει η εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα μαζί με δική μας ένταξη (στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης). Η Ελλάδα θα προχωρήσει, εφόσον έχουν περάσει από τη Βουλή το πακέτο και τα διάφορα άλλα μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Χριστόφιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Σε ερώτηση αν θα μπορέσει η Κύπρος να αποφύγει την ένταξη στον μηχανισμό στήριξης, ο κ. Χριστόφιας απάντησε: «Είναι η Τρόικα τώρα κάτω και συζητά και θέτει όρους οι οποίοι είναι πολύ δύσκολο να γίνουν αποδεκτοί. Εν πάση περιπτώσει είναι ξεκάθαρο ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή για να θέσουν μπροστά μας κάποιους πολιτικούς όρους και συζητούμε, να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν είναι τόσο απλό το ζήτημα. Δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας η Κύπρος».

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθηση του ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου θα καταφέρουν να βρουν ξανά τον δρόμο τους προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα