Λιλλήκας: “Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές στρατηγικές”

14:13 22/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οσο καθυστερούμε τόσο στενεύουν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης μας με την τρόικα διότι θέτουμε μόνοι μας τον εαυτό μας στην αδύνατη θέση λόγω των πιεστικών χρονοδιαγραμμάτων, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης του Ραδιομαραθωνίου 2012 για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στη Λευκωσία, όπου προσήλθε και παρέδωσε την εισφορά του.

Κληθείς να σχολιάσει τις ανησυχίες ότι δεν θα προλάβουμε το ορόσημο

της 12ης Νοεμβρίου με το Γιούρογκρουπ, ο κ. Λιλλήκας είπε πως “μια σωστή διαπραγμάτευση απαιτεί χρόνο, εναλλακτικά σενάρια και εναλλακτικές στρατηγικές”.

Πολύ φοβάμαι, ανέφερε, ότι όπως και στο Κυπριακό δεν είχαμε πλάνο Β ούτε στα ζητήματα της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έχουμε πλάνο Β.

“Εχουμε μπει μόνοι μας σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και φοβάμαι ότι θα πληρώσουμε το κόστος γιατί το πάνω χέρι θα το έχει η τρόικα και ελπίζω να μην βρεθούμε προ του διλήμματος να πάρουμε το μνημόνιο όπως θα το διαμορφώσει η τρόικα ή να το εγκαταλείψουμε και βεβαίως να βρεθούμε ως κράτος μπροστά από τον τραγικό κίνδυνο της αναστολής πληρωμών”, πρόσθεσε.

Νομίζω, συνέχισε, έχει κάνει μεγάλα λάθη η Κυβέρνηση κι ελπίζω τουλάχιστον να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες ημέρες που μας έχουν απομείνει και να διαθέτει και εναλλακτικές στρατηγικές.

Δηλώσεις για Ραδιομαραθώνιο

—————————————

Ο κ. Λιλλήκας συγχάρηκε τους διοργανωτές του Ραδιομαραθωνίου και ιδιαίτερα τους εθελοντές, οι οποίοι, όπως είπε, κατά χιλιάδες εργάζονται και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτόν τον ιερό σκοπό.

“Μας δίνουν την ευκαιρία να έχουμε την χαρά της προσφοράς γιατί όσοι προσφέρουν παίρνουν μεγαλύτερη χαρά από εκείνους που λαμβάνουν την εισφορά. Θέλω επίσης να εκφράσω τον έπαινο μου για τους Κύπριους πολίτες και την κυπριακή κοινωνία, η οποία αποδεικνύει πολύ συχνά ότι διακατέχεται από ένα βαθύ αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και μεγάλα αποθέματα αγάπης για τον συνάνθρωπο μας”, σημείωσε.

Αυτά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των Κυπρίων, είπε ο κ. Λιλλήκας, θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό όχι μόνο για ανθρωπιστικούς σκοπούς αλλά και για την αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα