Λανγκάρτ: Περισσότερη συμπάθεια για τα παιδιά της Σαχάρα παρά για Ελλάδα

11:12 26/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λανγκάρτ κάλεσε τους Έλληνες ν’ αρχίσουν να καταβάλλουν φόρους, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι νοιώθει περισσότερη συμπάθεια για τα υποσιτιζόμενα παιδιά της Σαχάρα παρά για όσους αντιμετωπίζουν ανέχεια στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Γκάρντιαν, που δημοσιεύεται σήμερα, η Λαγκάρντ προσθέτει ακόμη ότι είναι η ώρα η Ελλάδα

να ξεχρεώσει, κατά την έκφραση της.

‘Σκέφτομαι περισσότερο τα μικρά παιδιά ενός σχολείου σ’ ένα μικρό χωριό στο Νίγηρα που διδάσκονται μόνο δύο ώρες την ημέρα και δεν έχουν καρέκλες για να καθίσουν αλλά θέλουν μάθουν επειδή πιστεύω ότι χρειάζονται περισσότερη βοήθεια παρά ο κόσμος στην Αθήνα’, είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ‘αν πραγματικά εννοούσε πώς αυτό που ήθελε να πει στους ΄Ελληνες και άλλους Ευρωπαίους είναι ότι πέρασαν έως τώρα καλά και πρέπει τώρα να ξεπληρώσουν απάντησε ‘Ναι, έτσι είναι’.

Επανέλαβε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει πρόθεση να χαλαρώσει τους όρους του πακέτου λιτότητας για την Ελλάδα.

Εξάλλου η εφημερίδα Τάιμς, αποκαλύπτει σήμερα ότι η Καγκελάριος Μέρκελ προετοιμάζει μυστικά σχέδιο έξι σημείων
διάσωσης της Ελλάδας με τον ίδιο τρόπο που εκσυγχρονίστηκε η Ανατολική Γερμανία μετά τη πτώση του Κομμουνισμού.

Το σχέδιο ανασυγκρότησης χωρών της ευρωζώνης με ιδιωτικοποιήσεις και χαλάρωση της νομοθεσίας εργοδότησης θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για συζήτηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αναμένεται, εκτιμά η εφημερίδα, ότι θα προκαλέσει οργή στην Ελλάδα επειδή το βασικό του μήνυμα είναι ότι οι Έλληνες θα πρέπει να συμπεριφέρονται όπως οι Γερμανοί για να οικοδομήσουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Στο μεταξύ, η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζει εναλλακτικά σχέδια για να αντιμετωπίσει πιθανό κύμα μετανάστευσης από την Ελλάδα αν η χώρα εξέλθει από την ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα