Κυβέρνηση: Η απόφαση της Βουλής θα οδηγήσει τις ΚΑ σε κλείσιμο

14:52 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ανησυχίες ότι, με τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο, εξέφρασε σήμερα η Κυβέρνηση διά του Εκπροσώπου της Στέφανου Στεφάνου.

Παράλληλα, σε σημερινές δηλώσεις, ο κ. Στεφάνου παρουσιάστηκε επικριτικός έναντι της απόφασης της πλειοψηφίας της Βουλής και για το θέμα των ανοικτών ουρανών, υπογραμμίζοντας ότι με την

απόφαση αυτή θα «στραγγαλίσει» την εταιρεία, η οποία ήδη αντιμετωπίζει δυσμενή ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι ΚΑ λόγω της απαγόρευσης που επέβαλε η Αγκυρα στις υπερπτήσεις πάνω από το τουρκικό έδαφος.

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η πάγια θέση και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης είχαν και έχουν ως στόχο τη στήριξη των ΚΑ, επισημαίνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχουν ομολογουμένως γίνει βήματα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης της εταιρείας και της απαλλαγής από στρεβλώσεις και προβλήματα που για δεκαετίες συσσωρεύτηκαν στην εταιρεία».

Υπενθυμίζοντας τους βασικούς άξονες της απόφασης που έλαβε η Κυβέρνηση για την πολιτική στήριξης των ΚΑ, ο κ. Στεφάνου «αναμέναμε από τα κόμματα να συστρατευθούν και να συνεργαστούν στην προσπάθεια διάσωσης των ΚΑ».

«Αντ` αυτού η χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων πολύ φοβούμαστε ότι με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει την εταιρεία σε κλείσιμο», τόνισε, προσθέτοντας ότι η «απόφαση της πλειοψηφίας των κομμάτων να θέσουν όρο για εφαρμογή πολιτικής ανοικτών ουρανών πέρα από το γεγονός ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο πρωτίστως πολιτικό θέμα, από οικονομικής άποψης ουσιαστικά θα στραγγαλίσει τις ΚΑ».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε πως είναι γνωστό ότι οι ΚΑ αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με την απαγόρευση υπερπτήσεων πάνω από την Τουρκία, κάτι που, όπως πρόσθεσε, θέτει τις Κ.Α. σε δυσμενή θέση έναντι των άλλων εταιρειών που δεν είναι κυπριακές και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

«Οι ανοικτοί ουρανοί θα προκαλέσουν επιπρόσθετα προβλήματα στον ήδη δυσμενή ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι Κ.Α. και η εταιρεία θα οδηγηθεί στο κλείσιμο. Και αυτό το κλείσιμο θα έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις τόσο για την οικονομία όσο και για τον τουρισμό και την απασχόληση και όχι μόνο για την Κύπρο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Στεφάνου χαρακτήρισε ως αντίφαση την απόφαση που πήρε χθες η πλειοψηφία της Ολομέλειας σε σύγκριση με προηγούμενη απόφασή της για τους ημικρατικούς οργανισμούς.

«Επισημαίνουμε ότι στην περίπτωση του θέματος των Κ.Α. η πλειοψηφία των κομμάτων λειτούργησε με ακριβώς αντίθετο τρόπο από ό,τι πριν από μερικές βδομάδες όταν συζητήθηκε και εγκρίθηκε ο Νόμος για τους ημικρατικούς οργανισμούς. Ενώ τότε τα ίδια κόμματα επιχειρηματολογούσαν ότι οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι βραχίονες πολιτικής της εκτελεστικής εξουσίας στην περίπτωση των Κ.Α. ήρθαν να υποκαταστήσουν την εκτελεστική εξουσία. Για αυτή την αντίφαση τα κόμματα πρέπει να εξηγήσουν το σκεπτικό τους και να εξηγήσουν γιατί στην μια περίπτωση εφάρμοσαν άλλη προσέγγιση και στην περίπτωσ

Keywords
Τυχαία Θέματα