«ΝΑΙ» ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Θετική ψήφο θα δώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών του νόμων.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης αφήνει να εννοηθεί η θετική ψήφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

στην πρόταση νόμου του Περισσού, ενώ δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές κατά του ΚΚΕ για τη στάση που τήρησε προεκλογικά. «Η κατάθεση εκ μέρους του ΚΚΕ πρότασης νόμου για την κατάργηση του Μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου  και των εφαρμοστικών  νόμων, αποτελεί παραδοχή εκ μέρους του, έστω και καθυστερημένα, ότι το μνημόνιο αποτέλεσε και αποτελεί τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι «αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά  και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου – αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της αριστεράς θα ήταν πραγματικότητα». «Η  έστω και τώρα  συνειδητοποίηση πως το δίλημμα μνημόνιο  αντιμνημόνιο δεν είναι  πλαστό αποτελεί ένα θετικό βήμα», επισήμανε ο πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Θα πορευτούμε μετεκλογικά με την ίδια συνέπεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας την ακύρωση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους  του στo πλαίσιo μια ευρωπαϊκής συνολικής λύσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα