ΕΥΡΩΚΟ: Οι ημικρατικοί μπορούν να μεταρρυθμιστούν χωρίς ιδιωτικοποιήσεις

12:20 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπάρχουν τρόποι μεταρρύθμισης των ημικρατικών οργανισμών χωρίς έξωθεν εξαναγκασμό σε ιδιωτικοποιήσεις, δηλώνει το ΕΥΡΩΚΟ.

Σε ανακοίνωση το ΕΥΡΩΚΟ αναφέρει ότι στιγμές απαιτούν συλλογικότητα και συμπαράταξη όλων των δυνάμεων του τόπου και η προσπάθεια για διάσωση της κυπριακής οικονομίας πρέπει να είναι καθολική και με συγκεκριμένες στοχεύσεις, “για να πετύχουμε μια δανειακή σύμβαση

με τους λιγότερο επώδυνους όρους, με επιδίωξη την ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της ανάπτυξης”.

“Το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν ευνοεί τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών. Χωρίς ιδεοληψίες και δογματισμούς επιβάλλεται να βρούμε τρόπους μεταρρύθμισης τους, έτσι ώστε η πολιτεία να μην απολέσει την επιρροή και τον έλεγχο που ασκεί σήμερα και ταυτόχρονα οι ημικρατικοί με τη δραστηριότητα τους να συμβάλουν στην αξιοπιστία της Κύπρου ως δανειζόμενης χώρας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί προς όλους ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αποδέχεται να συζητήσει καν το οποιοδήποτε κούρεμα είτε χρέους, είτε καταθέσεων και ότι για το θέμα αυτό απαιτούνται καθαρές τοποθετήσεις από πλευράς των Ευρωπαίων Εταίρων μας, “γιατί η αβεβαιότητα που δημιουργούν οι φήμες που κυκλοφορούν έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρή ζημιά και πλήττουν την Κύπρο ως καταθετικό κέντρο”.

“Τέλος, επιβάλλεται να προτάξουμε τη θέση αρχής ότι ο έλεγχος και οι διαδικασίες έρευνας για το ξέπλυμα που έχουν επιβληθεί στην Κύπρο, θα πρέπει να εφαρμοστούν για όλα τα κράτη μέλη τουλάχιστον της Ευρωζώνης”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ.

Keywords
Τυχαία Θέματα