Κυπριακό και ΕΕ συζήτησαν Σ. Φυττής με Ουκρανό πρέσβη στον ΟΑΣΕ

16:51 5/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κύπρος παρακολουθεί στενά και στηρίζει με συνέπεια την πορεία της Ουκρανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών και επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) Σοφοκλής Φυττής..

Μιλώντας κατά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο

Boris Humeniuk, ο κ. Φυττής αναφέρθηκε επίσης στις τρέχουσες εξελίξεις όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, στηλίτευσε τις διχοτομικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από πλευράς του, ο Ουκρανός Πρέσβης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την έμπρακτη στήριξη της Κύπρου στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Επαναβεβαίωσε δε τη σταθερή θέση της Ουκρανίας υπέρ της επίτευξης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα και της επανένωσης της χώρας στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Επαναβεβαιώθηκαν, επίσης, εκατέρωθεν οι σχέσεις φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ουκρανίας και τονίστηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, την Προεδρία του οποίου ασκεί η Ουκρανία για το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα