Κυπριακό, ΑΟΖ και οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΑΜ με τον Έλληνα ΥΠΕΞ

19:20 23/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτης Φωτίου, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Φωτίου, βρέθηκαν μεταξύ άλλων «οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα όσα

συμβαίνουν στην ΑΟΖ, τις προκλήσεις των Τούρκων αλλά και το σημαντικό θέμα του Συνεταιρισμού για την Ειρήνη, που όπως γνωρίζεται σαν νέα κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι θα ενταθούμε».

Ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι οι σχέσεις ΕλλάδαςΚύπρου είναι άριστες, τονίζοντας ωστόσο ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο Ελληνισμός και στις δύο χώρες, «επιβάλλεται συντονισμός, επιβάλλεται ενότητα στους χειρισμούς, συλλογικότητα για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προκλήσεις».
«Η υπόσταση, η ασφάλεια η ανεξαρτησία, η διεθνής νομική προσωπικότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι θεμελιώδες αγαθό του Ελληνισμού, και είμαστε αποφασισμένοι αυτό να το προστατέψουμε πάση θυσία» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «όσοι νομίζουν πως υπάρχει άλλη, μεγαλύτερη προτεραιότητα στην εθνική μας πολιτική από το Κυπριακό και την αναγκαία πολιτική λύση, κάνουν λάθος. Το Κυπριακό είναι ο καταλυτικός παράγοντας για όλο το φάσμα των θεμάτων της εθνικής μας πολιτικής και οι αδελφικοί εθνικοί δεσμοί μας είναι αυτοί που μας καθοδηγούν στη χάραξη της καθημερινής μας γραμμής στα θέματα αυτά».

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Φωτίου για τις επαφές του κατά την επίσκεψη του στην Άγκυρα, καθώς επίσης και για τα ταξίδια του στη Μαγιόρκα και στις Βρυξέλλες, με τους δύο Υπουργούς να επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά, πως η Ελλάδα και η Κύπρος, δύο ανεξάρτητα κράτη μέλη του ΟΗΕ και της ΕΕ κινούνται στον ενιαίο γεωγραφικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου με το ίδιο αίσθημα ιστορικής ευθύνης, όπως είπε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, «για τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή αυτή που είναι κρίσιμη όχι μόνο για μας αλλά για όλο τον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα