Κ.Τ: Μείωση των επιτοκίων από την 1η Μαΐου 2013

11:28 24/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εφαρμογή της πρότασης του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη για σταδιακή μείωση των καταθετικών επιτοκίων από την 1η Μαΐου συμφωνήθηκε μεταξύ Κεντρικής και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας,

στη συνάντηση μεταξύ του Διοικητή και εκπροσώπων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων «έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το σχέδιο εγκυκλίου επιστολής που είχε αποστείλει χθες η ΚΤΚ στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο, σχετικά με πρόταση για τη σταδιακή μείωση των καταθετικών επιτοκίων».

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η οποία διεξήχθη σε κλίμα συναντίληψης, ο Διοικητής και οι εκπρόσωποι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων συμφώνησαν στην εφαρμογή της πρόταση της ΚΤΚ για σταδιακή μείωση των καταθετικών επιτοκίων από την 1η Μαΐου 2013».

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή της πρότασης θα οδηγήσει, στη συνέχεια, σε σταδιακή μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση, σε γενικές γραμμές, προβλέπει ότι αν το προσφερόμενο από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιτόκιο για κατάθεση υπερβαίνει το euribor συν 300 μονάδες βάσης, τότε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα πρέπει να διατηρεί επιπρόσθετα ειδικά ίδια κεφάλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα