Κρέμα από νανοσωματίδια αργύρου μπλοκάρει τη μετάδοση του ιού HIV

13:00 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ερευνητές ανέπτυξαν μια κρέμα που αποδείχτηκε αποτελεσματική στο μπλοκάρισμα της μετάδοσης του ιού HIV, σε πειράματα στο εργαστήριο.

Ο Humberto Lara Villegas, του University of Monterrey, δήλωσε ότι για να μολύνει ο ιος HIV, κύτταρα του ανοσοποιητικού, η πρωτεΐνη GP120 τον βοηθά να συνδεθεί με τα κύτταρα.

Όπως εξηγεί, τα αργυρά νανοσωματίδια επικολλώνται στην πρωτεΐνη GP120 και

τη μπλοκάρουν, δηλαδή ο HIV δεν μπορεί να μολύνει ανοσοποιητικά κύτταρα.

Ο Lara Villegas, δήλωσε ότι τα νανοσωματίδια πηγαίνουν απευθείας στον HIV και δεν επιτρέπουν την είσοδό του στο κύτταρο.

Η κρέμα δοκιμάστηκε στο εργαστήριο, με χρήση δειγμάτων ανθρώπινου οστού από βλεννογόνο μεμβράνη του τραχήλου. Φάνηκε αποτελεσματική στο μπλοκάρισμα μετάδοσης του ιού HIV.

Ο Lara Villegas, σημειώνει ότι η κρέμα δρα σε λιγότερο από 1 λεπτό μετά την εφαρμογή και προστατεύει από τη μετάδοση του ιού μέχρι 72 ώρες.
Οι ερευνητές δηλώσαν ότι αν και η κρέμα προορίζεται για κολπική χρήση, ο σεξουαλικός σύντροφος προστατεύεται επίσης από τον ιό.|

Ωστόσο, τονίζει ότι αν και δεν υπάρχουν παρενέργειες από τα νανοσωματίδια αργύρου μέχρι τώρα, η ομάδα θα πραγματοποιήσει νέα έρευνα για να το επιβεβαιώσει.

Tα επόμενα βήματα είναι να δοκιμαστεί η κρέμα σε ποντικούς που έχουν ‘τροποποιηθεί’ με ανθρώπινα ανοσοποιητικά κύτταρα πριν ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

Keywords
Τυχαία Θέματα