Έλλειψη εμπιστοσύνης και ρευστότητας τα προβλήματα της οικονομίας

12:14 6/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η έλλειψη εμπιστοσύνης και ρευστότητας, είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης.

Αντιπροσωπεία του CIPA ενημέρωσε τεχνοκράτες της Τρόικα για τις προσπάθειες του Οργανισμού για προσέλκυση επενδύσεων και έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για τα πρόσφατα ταξίδια που έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του CIPA και για τις επόμενες αποστολές.

«Τους

εξηγήσαμε ότι το βασικό πρόβλημα που έχουμε είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία, η οποία γίνεται μεν σταδιακά αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε και ότι το πρόβλημα της ρευστότητας των τραπεζών είναι μέγα θέμα και χωρίς την επίλυσή του δεν πρόκειται να δούμε άσπρες μέρες και συζητήσαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πετύχουμε τους σκοπούς μας», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Αγκαστινιώτης.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε πως η Τρόικα συμφωνεί πως η έλλειψη της ρευστότητας αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της οικονομίας.

Ερωτηθείς για το θέμα της εξεύρεσης επενδυτή για την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Αγκαστινιώτης είπε πως δεν είναι βέβαιο το κατά πόσον ο CIPA θα εμπλακεί στις προσπάθειες εξεύρεσης επενδυτή, προσθέτοντας όμως ότι «σίγουρα υπάρχουν διάφοροι επενδυτές που είναι εδώ στην Κύπρο και ενδιαφέρονται να επενδύσουν, αλλά δεν έχω κάτι συγκεκριμένο».

Ερωτηθείς, ο κ, Αγκαστινιώτης είπε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για μεγάλα έργα όχι μόνο από το Κατάρ, από το Κουβέιτ από το οποίο αναμένεται η κάθοδος αποστολής στην Κύπρο και από αλλού.

Εξάλλου, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του CIPA Χάρης Παπαχαραλάμπους προγραμματίζει αποστολές για την Κίνα, τη Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Μαλαισία, Ομάν και σε ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο Οργανισμός προσπαθεί να προωθήσει τη δημιουργία νέους τομείς όπως τη διαχείριση ταμείων (fund administration) και τη βιομηχανία οπτικοακουστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα