Κονδύλι για την πυροσβεστική Κ. Πύργου ζητά η Ρ. Μαυρονικόλα

13:47 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να αποδεχτεί το αίτημα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας για χορήγηση επιπρόσθετου κονδυλιού με σκοπό την επαναλειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού Κάτω Πύργου, με οκταμελές προσωπικό.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Μαυρονικόλα, σε ερώτησή της κατά την διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής με σχετικό

θέμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών. Ο αναπληρωτής Διευθυντής παραδέχτηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε αρνητικά σε σχετικό αίτημα του.

Η κ. Μαυρονικόλα με επιστολές της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και τον Υπουργό Οικονομικών ζητά την εξεύρεση άμεσου κονδυλίου.

Παράλληλα, καθιστά τα δύο Υπουργεία συνυπεύθυνα σε περίπτωση που υπάρξει άμεση ανάγκη πυρόσβεσης στην περιοχή.

Τέλος, αναφέρει πως αυτή τη στιγμή ο κοντινότερος πυροσβεστικός σταθμός στην ακριτική περιοχή του Κάτω Πύργου βρίσκεται στην Πόλη Χρυσοχούς και χρειάζονται σαράντα λεπτά για να ανταποκριθεί σε οποιανδήποτε κλήση για βοήθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα