Κομβικής σημασίας η αυριανή σύνοδος του Εθνικού

13:45 23/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί ότι η αυριανή σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου είναι κομβικής σημασίας και θα πρέπει να αποτελέσει αφετηρία μιας συζήτησης και διαβούλευσης για τη χάραξη μιας καινούργιας εθνικής στρατηγικής.

Το Εθνικό Συμβούλιο «συνέρχεται μετά την αποτυχία διαμόρφωσης ‘κοινού ανακοινωθέντος’ εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας και της κυνικής δήλωσης Ερτογάν στις Βρυξέλλες περί ‘αδιαπραγμάτευτης εμμονής σε λύση δύο ιδρυτικών κρατών’», είπε σε δηλώσεις σήμερα, ο Γραμματέας της ΚΕ του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι η Τουρκία εμφανίζεται «ως ουδέτερος τρίτος, ως ουδέτερος παρατηρητής, ως αθώα περιστερά και ως δήθεν επειγόμενη για λύση» και ανέφερε ότι «η ανάγκη διαμόρφωσης καινούργιας εθνικής στρατηγικής είναι πλέον επιτακτική αναγκαιότητα».

Το ΚΣ ΕΔΕΚ αναμένει ότι «η αυριανή σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου θα αποτελέσει την αφετηρία μιας συζήτησης και διαβούλευσης για τη χάραξη μιας καινούργιας εθνικής στρατηγικής. 40 χρόνια μετά δεν μπορούμε να παραμένουμε μαρμαρωμένοι σε μια στρατηγική αδιέξοδη, αναποτελεσματική και στείρα» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα