Κλίμα έντασης στην Κωνσταντινούπολη μετά το χθεσινό θάνατο 22χρονου

15:48 13/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ένταση επικρατεί σήμερα στην πλατεία Οκμεϊντανί της Κωνσταντινούπολης, όπου σκοτώθηκε χθες το βράδυ ο 22χρονος Καραμάνογλου, καθώς και στη συνοικία από όπου κατάγεται, στο Κασάμπασα. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ υποστηρίζουν ότι ο νεαρός σκοτώθηκε από διαδηλωτές.

Στο Κασίμπασα, από όπου κατάγεται ο 22χρονος, συγκεντρώθηκαν χιλιάδες, φωνάζοντας συνθήματα και ήθελαν να κάνουν πορεία προς την πλατεία Οκμεϊντανί.

Ο πατέρας του νεαρού δήλωσε ότι ο θάνατος του γιου

του ήταν για το τίποτα.

“Εμείς δεν έχουμε σχέση με τα επεισόδια, δεν τα ενθαρρύνουμε, είμαστε όλοι ένα έθνος, είμαστε Τούρκοι”, είπε ο πατέρας του Καραμάνογλου.

Ένταση επικρατεί και στην πλατεία Οκμεϊντανί όπου σκοτώθηκε ο νεαρός. Μια ομάδα συγκεντρώθηκε φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας τουρκικές σημαίες και φωτογραφίες του νεαρού. Κάποιοι μάλιστα έριξαν πέτρες στην αστυνομία.

Ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης Αζίς Μπαμπουστζού δήλωσε πως το νεαρό τον σκότωσαν οι διαδηλωτές και πως μετά την κηδεία οι διαδηλωτές επιτέθηκαν και σε γραφεία του κόμματος.

Εξάλλου, σήμερα σε νέες δηλώσεις στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι χθες οι διαδηλωτές έκαψαν κέντρα και οχήματα της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. “Λέτε ότι είστε δημοκράτες. Αυτά δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία. Αυτοί δεν πιστεύουν στις κάλπες και βλέπουν το μέλλον από τώρα. Βλέπουν την 30η Μαρτίου από τώρα. Κι επειδή το βλέπουν λένε ας δημιουργήσουμε σύγχυση από τώρα μήπως και έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Αλλά δεν θα πάρουν αποτέλεσμα. Οι αδελφοί μου στην Αγκυρα και οι αδελφοί μου στην Τουρκία θα τους δώσουν την απαραίτητη απάντηση στις κάλπες της 30ης Μαρτίου”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα