Η κρίση κρύβει ευκαιρίες αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

14:35 13/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Οι περίοδοι κρίσης κρύβουν μεγάλους κινδύνους, κρύβουν όμως και ευκαιρίες για “εμπνευσμένη ηγεσία με οράματα και ευαισθησίες, ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να οδηγηθούμε και πάλι στην οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία”, αναφέρει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, σημειώνοντας ότι “όλοι πρέπει να έχουμε πάρει τα μαθήματα μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη μας, για μια καλύτερη κοινωνία”.

Σε μήνυμα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτών στις 15 Μαρτίου, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι “οι καταναλωτές είναι και φορολογούμενοι

πολίτες και έχουν υποστεί και εξακολουθούν να υφίστανται πολλές θυσίες προκειμένου να μην χρεοκοπήσει η οικονομία μας και κατ’ επέκταση ο τόπος μας, η πατρίδα μας”.

“Απαιτούν λοιπόν σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκομένους έναντι τους. Απαιτούν ευαισθησία και έμπρακτη στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους ώστε να αποφευχθεί ο κοινωνικός αποκλεισμός και να διασωθεί η κοινωνική συνοχή. Συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και της ανέχειας χωρίς να φταίξουν”, προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία ένεκα της κρίσης, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του Eurogroup πριν από ένα χρόνο ήταν “ένα αιφνίδιο και απροσδόκητο πλήγμα για όλους τους Κυπρίους, το οποίο τους έκανε να συνειδητοποιήσουν ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως φαίνονταν”.

“Το μνημόνιο, η τρόικα και όσα ακολούθησαν, προσγείωσαν πλήρως τον κόσμο που αντιλήφθηκε πως δυστυχώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος. Ο κόσμος όμως είναι θυμωμένος, απογοητευμένος, έχασε την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, στους πολιτικούς και ζει σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και άγχους. Ταυτόχρονα περιμένει και ελπίζει ότι όσοι έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάντια του, επιτέλους θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν”, αναφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα