Κλειστοί και ολισθηροί δρόμοι λόγω χιονοπτώσεων και παγετού

08:01 9/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις της η Αστυνομία καλεί και σήμερα τους οδηγούς οχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να συμμορφώνονται με τα σήματα της Τροχαίας προς αποφυγή δυστυχημάτων.
Όπως αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, το ύψος των χιονιών στον Όλυμπο της οροσειράς Τροόδους είναι 35 εκατοστόμετρα και στην πλατεία

Τροόδους 25 εκατοστά του μέτρου.

Όσον αφορά την κατάσταση των δρόμων στις περιοχές που επηρεάζονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, η Αστυνομία ανακοινώνει πως ο δρόμος Ερήμης – Κυβίδων – Πλατρών είναι κλειστός για όλα τα οχήματα. Λόγω χιονόπτωσης είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα και οι δρόμοι Πλατρών – Τροόδους, Προδρόμου – Τροόδους και Αγρού – Τροόδους. Επίσης, ο δρόμος Πάχνας – Κυβίδων έχει καταστεί ολισθηρός.

Επίσης, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, οι δρόμοι Παλαιχωρίου – Αγρού, Ασκά – Φτερικουδιού, Άλωνας – Πολύστυπου – Πλατανιστάσας και Λαγουδερών – Φαρμακά είναι ανοιχτοί μόνον για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Ολισθηρότητα υπάρχει και στους δρόμους Κακοπετριάς – Καρβουνά, Κακοπετριάς – Πευκόδασους – Πεδουλά, Σπηλιών – Κανναβιών, Πεδουλά – Προδρόμου, Πεδουλά – Κάμπου – Κύκκου, Καλοπαναγιώτη – Πεδουλά, Κάμπου – Σταυρού της Ψώκας, Κάμπου – Ορκόντας, Βυζακιάς – Καπουρά, Τσάδας – Στρουμπιού, Ασπρογιάς – Παναγιάς, Παναγιάς – Πενταλιάς, Τραχυπέδουλας – Αγίου Νικολάου Κελοκεδάρων – Σαλαμιού και όλοι αυτοί οι δρόμοι είναι ανοιχτοί μόνον για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς.

Στο δρόμο Τσάδας – Στρουμπιού, όπως ανακοινώνει η Αστυνομία, συνέβη τροχαίο ατύχημα τις πρωινές ώρες της Τετάρτης και μέχρις ότου απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα οχήματα που ενεπλάκησαν σε αυτό, οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν χαμηλές ταχύτητες.

Το ύψος των χιονιών στην κορυφή του Τροόδους είναι 35 εκατοστά, ενώ στην πλατεία 25 εκατοστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα