Κιουτσιούκ – Τσιτσέκ συζήτησαν για το κυπριακό

10:05 8/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ συναντήθηκε χθες με το Πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος δήλωσε ότι Τουρκία και ψευδοκράτους επιθυμούν την επίτευξη ειρήνης στο νησί.

Σύμφωνα με το σημερινό τ/κ Τύπο, ο κ. Τσιτσέκ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί ότι ενώ η τ/κ πλευρά προσπαθεί για την ειρήνη, η ε/κ παρεμβάλει εμπόδια.

Ο κ. Τσιτσέκ ανέφερε ακόμα ότι το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση της Τουρκίας και ότι η στήριξη των Τ/κ είναι δεδομένη άσχετα με το ποια κυβέρνηση θα βρίσκεται στην εξουσία.

Επανάλαβε ακόμα ότι κατά το

εξάμηνο της Κυπριακής Προεδρίας θα παγώσουν οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Αναφερόμενος στην λύση του Κυπριακού είπε ότι μπορεί να επιτευχθεί στη βάση πολιτικής ισότητας.

Ο Ιρσέν Κιουτσιούκ συναντήθηκε και με τον Επικεφαλής των Θρησκευτικών Υπηρεσιών της Τουρκίας Μεχμέτ Γκιορμέζ, τον οποίο ενημέρωσε για την λειτουργία θεολογικής σχολής σε παράνομο πανεπιστήμιο των κατεχομένων, καθώς και θεολογικού λυκείου προσθέτοντας ότι η λειτουργία τους ήταν απαίτηση του «λαού».

Ο κ. Γκιορμέζ ευχαρίστησε τον κ. Κιουτσιούκ για τη συμβολή του στη λειτουργία των σχολών και είπε ότι πιστεύει πως στο θεολογικό τμήμα του παράνομου πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής θα εγγραφούν και φοιτητές από «άλλες χώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα