Συνεδριάζει σήμερα η ΕΚΤ για τη μείωση του επιτοκίου του ευρώ

10:05 8/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να μειώσει σήμερα τα βασικά επιτόκια για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ οδεύουν προς Βρυξέλλες για να διασώσουν το ταλαιπωρημένο από το χρέος ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ πραγματοποιεί σήμερα την τελευταία του μηνιαία

συνεδρία εντός του 2011 στην έδρα της Τράπεζας στην Φρανκφούρτη λίγο πριν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συναντηθούν για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στη βελγική πρωτεύουσα.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ ανέκαμψαν στις αρχές αυτής της εβδομάδας, λόγω προσδοκιών ότι οι πολιτικοί της ΕΕ θα καταλήξουν σε λύση για τον τερματισμό της μακράς και εξουθενωτικής κρίσης χρέους.

Αλλά η Γερμανία περιόρισε τις ελπίδες για μια σημαντική απόφαση την Τετάρτη, κατηγορώντας ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης ότι δεν αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε τη φήμη του ως ένας άνθρωπος της δράσης μόλις ανέλαβε τα ηνία της ΕΚΤ τον περασμένο μήνα, μειώνοντας τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, καθώς οι 17 χώρες που μοιράζονται το ευρώ βρίσκονται στο χείλος μιας νέας ύφεσης.

Οι παρατηρητές αναμένουν μια παρόμοια κίνηση από την ΕΚΤ και πάλι, αυτό το μήνα, μειώνοντας το κόστος δανεισμού στην Ευρωζώνη σε μόλις 1,0%.

Keywords
Τυχαία Θέματα