Κίνηση Πολιτών: Πόσους θα χάσουμε άδικα ακόμη;

15:06 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Πόσους θα χάσουμε άδικα ακόμη?

Δεν λέει να κοπάσει το αιματοκύλισμα στην άσφαλτο από την αδιαφορία των υπευθύνων που έχουν καταντήσει τους δρόμους μας απέραντα «ναρκοπέδια» με σημεία λαιμητόμους για τους οδηγούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολύ συχνά πολύνεκρα δυστυχήματα.

Άλλος ένας νέος έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στην λεωφόρο Λάρνακος και άλλο ένα σπίτι βυθίστηκε στο πένθος πριν λίγες μέρες. Ο 25χρονος επέβαινε σε μοτοσικλέτα, όταν σε κάποιο σημείο της λεωφόρου Λάρνακος, 61χρονος επιχείρησε επαναστροφή, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του μοτοσικλετιστή και να υποκύψει

στο μοιραίο. Παρόμοια δυστυχήματα συνέβηκαν αμέτρητες φορές σε άλλους δρόμους 4 λωρίδων χωρίς διαχωριστική νησίδα.

Η κυβέρνηση αρκείται στις καταγραφές, αλλά και στις εξαγγελίες διαφόρων προγραμμάτων οδικής ασφάλειας ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ να πάρει αμέσως τις ΟΡΘΕΣ αποφάσεις προς όφελος του πολίτη και να σταματήσει να υποκύπτει στα μικροσυμφέροντα 10-20 καταστηματαρχών και να προχωρήσει άμεσα με αποφάσεις και με τόλμη να στην κατασκευή νησίδων σε δρόμους 4 λωρίδων ώστε αυτά τα τραγικά περιστατικά που έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν ορφανά παιδάκια τον 5 και 10 χρονών να σταματήσουν εδώ και τώρα. Το πιο τραγικό είναι ότι κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι καυχιούνται ότι αυτοί απέτρεψαν την κατασκευή της διαχωριστικής για το καλό των καταστηματαρχών της περιοχής.

Ευελπιστούμε ότι η παρέμβαση μας αυτή θα βοηθήσει ώστε να μην δούμε ξανά τέτοια δυστυχήματα. Όσοι υπάρχει έστω και ένας νεκρός ή ένας σοβαρά τραυματισμένος συνάνθρωπος μας, από τροχαίο ατύχημα, δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε. Απαιτείται υπεύθυνη, οργανωμένη και συνεχής προσπάθεια όχι μόνο από την Πολιτεία αλλά και από τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Πριν ένα μήνα βγάλαμε παρόμοια ανακοίνωση, για το τραγικό δυστύχημα στη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα στη Λευκωσία με θύμα ένα 61 χρόνος, και στο παρελθόν άλλες πολλές ανακοινώσεις, εδώ 2 χρόνια από την πρώτη μας ανακοίνωση δεν έγινε τίποτα και χάσαμε ακόμη 8 συνανθρώπους μας με παρόμοιο τρόπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα