Συνάντηση Ντάουνερ με τον Πρόεδρο Χριστόφια

15:06 13/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Την ευχή όπως υπάρξουν πιο παραγωγικές συναντήσεις στο μέλλον, εξέφρασε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο μετά που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε πέραν της μιας ώρας, ο κ. Ντάουνερ, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, είπε ότι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Ερογλου, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή

συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων είπε ότι «ήταν αποτυχημένη, αντιπαραγωγική και πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι οι συναντήσεις των ηγετών θα είναι πιο παραγωγικές, αλλά και ότι η όλη διαδικασία θα προχωρήσει καλύτερα από ό,τι τώρα».

Ο κ. Ντάουνερ είπε ότι με τον Πρόεδρο Χριστόφια είχαν «μια καλή ευκαιρία για να ανταλλάξουμε απόψεις επ’ αυτού και έχουμε ιδέες και σχέδια και ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα από ό,τι χθες».

Κληθείς να αναφερθεί σε αυτές τις ιδέες ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι «δεν είναι θέμα ταχύτητας, αλλά επιτυχίας. Δεν έχει σημασία αν είναι αργός ή γρήγορος ο ρυθμός, σημασία έχει να υπάρξουν σταδιακά συγκλίσεις. Εχουμε συζητήσει κάποια πράγματα που θα κάνουν οι δύο πλευρές κατά τις επόμενες λίγες βδομάδες και ελπίζουμε μέχρι τη συνάντηση στο Greentree να έχουμε πολύ περισσότερα να επιδείξουμε από ό,τι τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα