Κίνημα Οικολόγων – Δήμος Μόρφου συζήτησαν τις προσφυγές στην “επιτροπή” στα κατεχόμενα

17:42 17/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, που θα περιλαμβάνουν οικονομική στήριξη των προσφύγων, αλλά και νομικά εμπόδια σε πρόσφυγες και σε ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα, σε περίπτωση που αρνηθούν τη βοήθεια της πολιτείας και καταφύγουν στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα.
Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα και το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου, ο κ. Περδίκης είπε πως «η κυβέρνηση πρέπει να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους πρόσφυγες και τους ιδιοκτήτες

γης, για να μην καταφεύγουν στην επιτροπή αποζημιώσεως των κατεχομένων».

«Αυτοί που δεν θα δεχθούν αυτή τη βοήθεια», είπε, «να έχουν και ποινικές ακόμα επιπτώσεις. Να υπάρχει μια μορφή επιπτώσεων σε αυτούς που δεν δέχονται τη θεσμοθετημένη και σημαντική βοήθεια από την πολιτεία».
Όπως πρόσθεσε, το Κίνημα Οικολόγων έχει δώσει όλες τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του στο Δήμο Μόρφου για τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό και τις εξελίξεις του, καθώς και για την πρόταση εφαρμογής ενός σχεδίου μέτρων, για αντιμετώπιση της ροής των Ελληνοκυπρίων ιδιοκτητών γης και προσφύγων στην Επιτροπή Αποζημιώσεων των κατεχομένων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μόρφου εξέφρασε ανησυχία για τη στασιμότητα στο Κυπριακό και αναφέρθηκε στην ανάγκη για λήψη μέτρων και ανατροπή της ροής των Ε/κ ιδιοκτητών γης και προσφύγων στα κατεχόμενα στην Επιτροπή Αποζημιώσεως.
Εξέφρασε ακόμα ανησυχία για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το εθνικό ζήτημα, το οποίο όπως πρόσθεσε έχει δημιουργηθεί, λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας.

«Μια αδιαλλαξία που εδώ και 40 χρονιά είναι δεδομένη, αλλά και μια αδιαλλαξία που κάθε φορά γίνεται ολοένα και πιο σκληρή και αδιάλλακτη», είπε.
Για τις προσφυγές Ε/κ στην επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα, ο κ. Πίττας είπε: «Λόγω των πολλών χρόνων που έχουν περάσει γίνεται όλο και πιο σκληρό για τον προσφυγικό μας κόσμο, αλλά όσο σκληρό και αν είναι δεν δικαιολογεί μια τέτοια προσφυγή στα κατεχόμενα».
Είπε, τέλος, πως ο Δήμος Μόρφου θα είναι σε συνεχή επαφή με το Κίνημα Οικολόγων για συνέχιση της συζήτηση αυτών των θεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα