Κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία η κλιματική αλλαγή, προειδοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα

20:17 16/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποίησε το Σάββατο τους Υπουργούς Οικονομικών των μεγαλύτερων οικονομιών στον κόσμο ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί πραγματικό κίνδυνο και ήδη πλήττει την παγκόσμια οικονομία με πρωτοφανείς τρόπους.

Χαιρετίζοντας τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών των G20, στη Μόσχα, ο Jim Yong Kim ζήτησε από τις παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις να «αντιμετωπίσουν σοβαρές τις προκλήσεις που παρουσιάζονται από την αλλαγή του κλίματος».

«Αυτά

δεν είναι μόνο κίνδυνοι. Αντιπροσωπεύουν πραγματικές συνέπειες», είπε ο κ. Kim, χαρακτηρίζοντας την έλλειψη προσοχής στο θέμα από τους Υπουργούς Οικονομικών και τις Κεντρικές Τράπεζες ως «ένα λάθος».

Ανέφερε ότι παράλειψη της αντιμετώπισης των προκλήσεων από την κλιματική αλλαγή διακινδυνεύεται να υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες στις προοπτικές της οικονομίας».

«Οι ζημίες και οι απώλειες από φυσικές καταστροφές έχουν τριπλασιαστεί τα τελευταία 30 χρόνια», σημείωσε ο κ. Kim, δίνοντας ως παραδείγματα τις ζημιές, συνολικού κόστους 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πλημμύρες του 2011 στην Ταϊλάνδη, οι επιπτώσεις των οποίων, όπως είπε, «εξαπλώθηκαν πέραν των συνόρων, διακόπτοντας τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού».

«Χρόνια προσπαθειών για ανάπτυξη συχνά εξαλείφονται σε ορισμένες ημέρες ή ακόμη και σε λεπτά», τόνισε ο κ. Kim, ζητώντας από τους G20 να «αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, η οποία είναι ένας πολύ πραγματικός και άμεσος κίνδυνος».

Keywords
Τυχαία Θέματα