ΚΕΒΕ: Βαρύτατο πλήγμα για την οικοονμία απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

13:07 14/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΕΒΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία
 Να παραπεμφθεί σε διαιτησία η ετσιθελική απεργία των Ελεγκτών
 Ανυπολόγιστες ζημιές και διεθνής διασυρμός της Κύπρου

Νέο βαρύτατο πλήγμα, με ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές και διεθνή ανυποληψία, θα επιφέρει στην ήδη χωλαίνουσα κυπριακή οικονομία, η ετσιθελική 12ωρη απεργία των

Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Αυτό τονίζει το ΚΕΒΕ, προσθέτοντας ότι ο αεροπορικός αποκλεισμός της Κύπρου από τους Ελεγκτές, υποχρεώνει την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα ενεργοποιώντας τη διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών για ουσιώδεις υπηρεσίες.

Με βάση τη Συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων για επίλυση εργατικών διαφορών σε ουσιώδεις υπηρεσίες ”η ασφαλής λειτουργία των αερομεταφορών και ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας” εντάσσεται στις ”καθορισμένες ουσιώδεις υπηρεσίες”.

Ως εκ τούτου, αναφέρει το ΚΕΒΕ, η κυβέρνηση οφείλει να ενεργοποιήσει τη διαδικασία διαιτησίας για να προστατεύσει τα συμφέροντα του συνόλου του πληθυσμού και του τόπου. Αν η κυβέρνηση δεν παραπέμψει τη διαφορά σε διαιτησία θα παραμένει εκτεθειμένη απέναντι σε όλους.

Το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει ότι δεν μπορεί ένας αριθμός εργαζομένων σε ζωτικούς τομείς να παίρνει αποφάσεις που παραλύουν ολόκληρη την οικονομία με οδυνηρές συνέπειες για το σύνολο του πληθυσμού.

Ειδικά, σήμερα, τονίζει το ΚΕΒΕ που η οικονομία μας βρίσκεται σε τρομερά δύσκολη θέση, δεν είναι δυνατόν να ανεχθούμε την ετσιθελική απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Με την απεργία τους οι Ελεγκτές το μόνο που καταφέρνουν είναι:
• Να φορτώσουν με επιπλέον εκατομμύρια ζημιές την ήδη ταλαιπωρημένη οικονομία μας.
• Να διασύρουν διεθνώς την Κύπρο και τις αερομεταφορές της.
• Να αποκλείσουν την Κύπρο για 12 ώρες από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το ΚΕΒΕ επανατονίζει ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να παραπέμψει τη διαφορά σε διαιτησία, διαφορετικά θα πρέπει να προωθηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες για νομοθετική πλέον ρύθμιση των εργατικών διαφορών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα