Κέρδη €35 εκατ. ανακοίνωσε η Eurobank Κύπρου για το 2013

11:37 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Στα € 35 εκατ. ανέρχονται τα καθαρά κέρδη μετά προβλέψεων και φόρων της Eurobank Cyprus Ltd για το 2013, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Τράπεζα.

Η Τράπεζα αναφέρει ότι, σε ένα οικονομικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις, διατήρησε ιδιαίτερα ισχυρό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, που ανήλθε

στο τέλος του 2013 σε 45% και σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα που της επιτρέπει να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την κυπριακή οικονομία και να στηρίζει τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Το σύνολο ενεργητικού της Τράπεζας στην Κύπρο ανήλθε στα €3.682 εκατ, το σύνολο Δανείων στα €1.743 εκατ., οι καταθέσεις πελατών στα €2.471 εκατ., τα κεφάλαια & αποθεματικά στα €608 εκατ..

«Η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου της Eurobank Cyprus Ltd, σε συνδυασμό με τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας, αποτελούν ισχυρή θωράκιση απέναντι στους όποιους κινδύνους μπορεί να δημιουργήσει η τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Η πελατοκεντρική φιλοσοφία της Eurobank Cyprus Ltd αποτέλεσε και το 2013 τη βάση για τις δραστηριότητες της, που εστιάστηκαν στην ποιοτική ικανοποίηση των χρηματοοικονομικών αναγκών των πελατών της και στην ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας», αναφέρεται.

Η Eurobank Cyprus Ltd αναφέρει ότι κατόρθωσε να ενισχύσει για ακόμη μια χρονιά την ήδη ηγετική της παρουσία στους τομείς των Μεγάλων Επιχειρήσεων, της Διαχείρισης Περιουσίας Ιδιωτών, της Τραπεζικής Διεθνών Εταιρειών και των Κεφαλαιαγορών.

Προσθέτει, ότι αναδείχτηκε, για τέταρτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια, ως Best Private Bank στην Κύπρο για το 2014, αναπτύξει περαιτέρω το εύρος των ποιοτικών υπηρεσιών και των καινοτόμων προϊόντων που προσφέρει και εξακολουθήσει να χρηματοδοτεί σταθερά την κυπριακή οικονομία και να ενισχύει τις υγιείς αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα