Κατσουρίδης: Να υπάρξει συνέχεια της επίσκεψης στη Μόσχα

11:27 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επίσκεψη της διακομματικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα ήταν θετική και για να συνεχιστεί θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια κυρίως από τη δική μας πλευρά, δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης, με την ολοκλήρωση της διήμερης επίσημης επίσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε ότι η επίσκεψη ήταν καθόλα χρήσιμη

καθώς πραγματοποιήθηκαν επαφές τόσο με κυβερνητικούς όσο και με κοινοβουλευτικούς παράγοντες.

Η αντιπροσωπεία συνάντησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Ενέργειας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Και στις δύο συναντήσεις, είπε ο κ. Κατσουρίδης, υπήρξε μια θετικότατη προσέγγιση της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο όσον αφορά την κυπριακή ΑΟΖ και την ενδεχόμενη συνεργασία, όσο και τα πολιτικά θέματα και κυρίως το Κυπριακό στο οποίο «μπορεί κάποιος να πει ότι υπάρχει πλήρης συναντίληψη», είπε.

Ο κ. Κατσουρίδης χαρακτήρισε εξίσου σημαντικές και τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Άνω Βουλής και τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλής) της Ρωσίας.

Πρόσθεσε ότι έχει συμφωνηθεί η περαιτέρω σύσφιξη αυτών των σχέσεων, εκφράζοντας την άποψη πως μια από τις βασικές αδυναμίες της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η σποραδική επικοινωνία με αυτή τη δεύτερη μεγάλη δύναμη του κόσμου και σε αυτή την κατεύθυνση οι επισκέψεις τόσο της Βουλής όσο και κομματικών αντιπροσωπειών συμπληρώνουν την εικόνα ότι η ήδη εκλεκτή εξουσία και το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να έχουν μια πιο συστηματική επαφή με τη Μόσχα.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι σε όλες τις συναντήσεις και ενώπιον δημοσιογράφων και ενώπιον των πάντων όλοι στη ρωσική πρωτεύουσα εξήραν την προσφορά και το έργο του αποχωρούντος πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα