“Κάτω τα χέρια από κατάργηση της ΑΤΑ”

14:22 12/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

“Κάτω τα χέρια από κατάργηση της ΑΤΑ” είναι το μήνυμα που έστειλε σήμερα προς τον εργοδοτικό κόσμο, μέσα από την Παγκύπρια Ετήσια Συνδιάσκεψη 2012 της ΔΕΟΚ, ο ΓΓ της Ομοσπονδίας Διομήδης Διομήδους.

Μιλώντας στην Παγκύπρια Ετήσια Συνδιάσκεψη της ΔΕΟΚ, η οποία έκλεισε φέτος 50 χρόνια ζωής, ο κ. Διομήδους είπε ότι η ΔΕΟΚ σήμερα, 50 χρόνια μετά, και 15 χρόνια στην τρίτη της φάση, μπορεί να

είναι σίγουρη και περήφανη.

«Σίγουρη γιατί έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων, της κοινωνίας και των συμπατριωτών μας και όχι μόνο. Περήφανη γιατί μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα φερέγγυο εργατικό κίνημα που ανταποκρίνεται στο ρόλο και στην αποστολή του. Ενα κίνημα που ανταποκρίνεται με καθαρή, έντιμη, ειλικρινή και αδέσμευτη φωνή στα καλέσματα και κελεύσματα της εποχής και κυρίως στην ανάγκη προστασίας εργαζομένων και αδυνάτων. Εχοντας σήμερα ολοκληρώσει 50 χρόνια ζωής, πορείας και ιστορίας, επαναβεβαιώνουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι θα αντέξουμε την οικονομική κρίση. Οχι ως ΔΕΟΚ και εργατικό κίνημα, θα την αντέξουμε ως εργατική τάξη γιατί αυτή που την προκάλεσαν και αποφάσισαν να μας την φορτώσουν δεν λογάριασαν καλά», συμπλήρωσε.

«Αισθάνονται και προγραμματίζουν για μας, χωρίς εμάς. Μάλιστα πλέον με την άφιξη της Τρόικας στην Κύπρο – και όλοι αναμένουμε πόσο σκληρά και αδυσώπητα θα συμπεριφερθεί η Τρόικα – κατά συνέπεια και αυτοί που έχουν την εξουσία στην Κύπρο, για να λύσουμε τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε βάρος ποιων; Των εργαζομένων, που ούτε ευθύνη είχαν, ούτε δικαιοδοσία, ούτε μπορούσαν να παρέμβουν σε αυτό το πανηγύρι λεηλασίας που έγινε σε βάρος κοινωνιών και ανθρώπων, τόσο στο παγκόσμιο όσο στην Ευρώπη, αλλά τώρα και στην Κύπρο» πρόσθεσε.

Ο κ. Διομήδους επανέλαβε προς πάσα κατεύθυνση ότι «η ΔΕΟΚ είναι εδώ, δυνατή, δυναμική και μπροστά και όσο χρειάζεται θα το παλέψουμε και να μην αναμένει κανείς ότι θα μας επιβληθούν μέτρα αμαχητί και θα το παλέψουμε μπροστάρηδες και με προσπάθεια να συμπαρασύρουμε μαζί μας στη μαχητική διεκδίκηση αυτού που μας ανήκει και το υπόλοιπο εργατικό κίνημα της Κύπρου που, δυστυχώς, δεν έχει μάθει να βρίσκεται εκεί και όπου πρέπει και όταν πρέπει στους δρόμους μαχητικό, διεκδικητικό και αποτελεσματικό, στην προστασία των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και όλων των άλλων κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων ομάδων».

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης, ο κ. Διομήδους είπε ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο της ΔΕΟΚ, δεν θα περιμένουν μοιρολατρικά μέτρα που θα κατακρεουργούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και άλλες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

«Αντίθετα, σήμερα θα επαναβεβαιώσουμε το μαχητικό της στάσης που πρέπει να τηρήσουμε και η ΔΕΟΚ και το εργατικό κίνημα, πάντα με σοβαρότητα και πρόθεση και ετοιμότητα για διάλογο και διαπραγμάτευση, αλλά διάλογο και διαπραγμάτευση αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, κοινωνικής ευαισθησίας, όχι διάλογο, δηλαδή μονόλογο Τρόικα και κυβερνώντων για μέτρα αδυσώπητα και κοινωνικής αναλγησίας», συμπλήρωσε.

Οσον

Keywords
Τυχαία Θέματα