Κατηγορίες Κατσουρίδη για ανειλικρίνεια Αναστασιάδη

13:38 16/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για αναποτελεσματικότητα της πολιτικής του ΔΗΣΥ και του υποψηφίου Πρόεδρου Νίκου Αναστασιάδη για στήριξη της Κύπρου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έκανε λόγο ο Επικεφαλής της Προεκλογικής Εκστρατείας του Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης, μιλώντας για επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία εκ μέρους της Αντιπροέδρου του ΕΛΚ Kool Corien Wortmann, λίγες μέρες μετά τη διάσκεψη της Λεμεσού. Ο κ. Κατσουρίδης

κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη για ανειλικρίνεια, καθώς όπως είπε, στη διακαναλική συνέντευξη «έχασε το λογαριασμό με τα mea culpa που είπε και τα όσα οφείλει να πει».

Σε δηλώσεις του στο Επιτελείο του Σταύρου Μαλά, ο κ. Κατσουρίδης είπε πως «δεν πρόλαβαν να κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας του κ. Αναστασιάδη από τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό, και ήδη η Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ Kool Corien Wortmann επιτέθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορώντας την διεθνώς, τη στιγμή που η προσπάθεια όλων μας είναι να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία. Φαίνεται ότι ήταν τόσο πειστική η προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη την Παρασκευή που ευθείς αμέσως οι ομοϊδεάτες του επιτέθηκαν στην Κύπρο», είπε, προσθέτοντας πως «οι περίλαμπρες φιέστες που διοργάνωσαν δεν ήταν τόσο αποτελεσματικές όσο διατείνονται».

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε πως η επίθεση στελεχών του ΕΛΚ δεν έγινε σε μια ανύποπτη στιγμή και χώρο, αλλά έγινε τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έκανε απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας. «Μιας Προεδρίας καθόλα επιτυχημένης ως προς τους στόχους και τα επιτεύγματα της, γεγονός το οποίο με τον πιο εγκωμιαστικό τρόπο δήλωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς», είπε ο κ. Κατσουρίδης, επικρίνοντας τα επιτελεία των ανθυποψηφίων του Σταύρου Μαλά, ότι «δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν ούτε ένα θετικό λόγο για την πετυχημένη Προεδρία της Κύπρο», και ότι περιορίζονται μόνο να προβάλλουν τις σχέσεις του με πολιτικές ομάδες της Ευρώπης, οι οποίες φαίνεται να μην αποδίδουν όσα ισχυρίζονται για την Κύπρο».

Τη ίδια στιγμή είπε πως αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει στην πράξη ότι τα συνθήματα περί ενότητας, συνεργασίας και αποφασιστικότητας να εξέλθουμε της κρίσης και να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά ζητήματα του τόπου μας πήγαν περίπατο. Ο κ. Κατσουρίδης εξέφρασε λύπη για το γεγονός, όπως είπε, ότι και μικρή μερίδα των ΜΜΕ αντί να υπερασπίζονται την Κύπρο, υπερασπίζονται βασικά τους ελάχιστους Ευρωβουλευτές που υπέσκαψαν την Κυπριακή Δημοκρατία. «Προφανώς και είναι λυπηρό στον βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων να θυσιάζεται η Κύπρος», συμπλήρωσε.

Κατόπιν, ο κ. Κατσουρίδης είπε πως «τα mea culpa που επανέλαβε ο κ. Αναστασιάδης στην προχθεσινή διακαναλική συνέντευξη είναι η απόδειξη της ανειλικρίνειας του. Και επειδή», συνέχισε, «προφανώς, ο κ. Αναστασιάδης έχασε το λογαριασμό με τα ‘συγνώμη’ που είπε και τα όσα οφείλει να πει και περιορίστηκε να αναφερθεί σε mea culpa μόνο για το ότι τάχα στήριζε τον Πρόεδρο Χριστόφια τα δύο πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του, για τις επιθέσεις προς τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, εμείς του υπενθυμίζουμε το συγνώμη που είπε και για την καταγγελία της πατρίδας σε Ευρωπαϊκού Θεσμούς το 2004, τα συγνώμη που είπε για το Σπύρο Κυπριανού και την πολιτική του, τα συγνώμη που είπε προς το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ».

Ο κ. Κατσουρίδης αναφέρθηκε «σε ακόμα μια μετάλλαξη» του Νίκου Αναστασιάδη όσον αφορά τους ημικρατικούς οργανισμούς. «Μεταξύ της συνέντευξης στην εφημερίδα ‘Πολίτης’, όπου ξεκάθαρα τοποθετήθηκε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και της προχθεσινής συνέντευξης φαίνεται ότι πάλι κάτι διαμεσολάβησε για να αλλάξει θέση. Όπως προφανώς ένα αόρατο χέρι διέγραψε και τις θέσεις του ΔΗΣΥ, του οποίου εάν δεν κάνω λάθος ο κ. Αναστασιάδης συνεχίζει να είναι Πρόεδρος, όπου περιλαμβάνεται η ξεκάθαρη αναφορά για πλήρη ιδιωτικοποίηση», είπε.

Τέλος, ο κ. Κατσουρίδης δήλωσε πως «ο κ. Αναστασιάδης προσπάθησε να παρουσιάσει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μετέβηκε στη Γερμανία για να παραδώσει τα διαπιστευτήρια του στην κ. Μέρκελ και να εξασφαλίσει την ‘πράσινη κάρτα’, όπως έκανε και ο κ. Αναστασιάδης στη Λεμεσό. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική», είπε ο κ. Κατσουρίδης επικαλούμενος τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα στο γερμανικό Τύπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατηγορίες Κατσουρίδη, Αναστασιάδη,katigories katsouridi, anastasiadi