Νέα παράταση χρόνου για παραλαβή Συστήματος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας

20:56 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Περαιτέρω χρόνος τριών εβδομάδων (μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2012) δόθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι, για να ετοιμασθεί η έκθεση της Ομάδας Ελέγχου του LEFCO, η οποία συγκροτείται από λειτουργούς της Cyta και Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.

”Η Cyta”, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, ”δεσμεύθηκε ρητά

ότι ουδεμία άλλη παράταση θα ζητηθεί και ότι στις 20 Φεβρουαρίου 2012 θα έχει ληφθεί η τελική απόφαση, είτε παραλαβής του Συστήματος, εάν κατά τους ελέγχους κριθεί ότι αυτό δεν παρουσιάζει ουσιώδεις αποκλίσεις, είτε τερματισμού της σύμβασης και άμεσης ρευστοποίησης των τραπεζικών εγγυήσεων”.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων εκφράζει ”τη λύπη του, διότι, για ακόμη μια φορά, έχει παραβιασθεί το συμφωνηθέν με το Υπουργείο χρονοδιάγραμμα που έληγε σήμερα, χωρίς μάλιστα να ενημερωθεί το Υπουργείο, εκ των προτέρων, είτε για τους χειρισμούς που είχαν στο μεταξύ γίνει, είτε για τα όποια προβλήματα είχαν παρουσιασθεί”.

”Οι χειρισμοί που έχουν γίνει από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη μέχρι σήμερα”, προστίθεται στην ανακοίνωση, ”θα τύχουν εξέτασης στον κατάλληλο χρόνο και προς τούτο το Υπουργείο Συγκοινωνιών θα υποβάλει στο Υπουργικό εισήγηση για διορισμό ερευνώντος λειτουργού”.

”Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων”, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ”έχει καταστήσει σαφές ότι η διαιώνιση του προβλήματος της μη παραλαβής του Συστήματος δεν είναι -ούτε και μπορεί να γίνει- αποδεκτή από το Υπουργείο”.

”Προς τούτο”, δηλώνει το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ”τέθηκαν, κατά το τελευταίο διάστημα, δύο καταληκτικά χρονοδιαγράμματα”, από τα οποία ”το πρώτο είχε τεθεί το Φεβρουάριο του 2011 και έληγε στις 31 Ιουλίου 2011”.

”Η ημερομηνία αυτή”, όπως αναφέρει το Υπουργείο, ”είχε τεθεί, προκειμένου να δοθεί εύλογος χρόνος για προειδοποίηση του Αναδόχου πριν τον τερματισμό της σύμβασης και να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να κριθεί, σε τυχόν δικαστική διαδικασία, ότι ο τερματισμός έγινε κατά παράβαση των όρων της σύμβασης και της σχετικής νομολογίας”.

”Προς τούτο η Cyta, που είναι το συμβαλλόμενο μέρος, χειριζόταν το θέμα υπό την καθοδήγηση των νομικών της συμβούλων”, όπως αναφέρει το Υπουργείο, προσθέτοντας πως, ”με την πάροδο της 31ης Ιουλίου 2011 και τη νέα αποτυχία του Συστήματος, η Cyta εξέφρασε την άποψη ότι η διαδικασία τερματισμού θα έπρεπε να διέλθει από τη φάση περαιτέρω ελέγχων, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσον θα ήταν εφικτό σε εύλογο χρόνο ο Ανάδοχος να άρει τις ουσιώδεις αποκλίσεις που είχαν διαπιστωθεί στη φάση των τελικών ελέγχων που έγιναν κατά τον Ιούλιο”.

”Το Σεπτέμβριο του 2011”, συνεχίζει η ανακοίνωση, ”συμφωνήθηκε μεταξύ του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων και της Cyta, με παρουσία και του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών, ότι η διαδικασία που εισηγείτο η Cyta θα ακολουθείτο κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και ότι, στις 20 Ιανουαρίου 2012, είτε θα είχε εκδοθεί το Πιστοποιητ

Keywords
Τυχαία Θέματα