Καθαρίστρια έκλεψε τρένο και το έριξε σε σπίτι (Video)

22:33 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σουηδία, Στοκχόλμη, ξημερώματα Τρίτης 15 Ιανουαρίου. 20χρονη καθαρίστρια έκλεψε εμπορική αμαξοστοιχία τεσσάρων βαγονιών και την έριξε πάνω σε ισόγειο διαμέρισμα. Ευτυχώς, για καλή της τύχη, ούτε η ίδια αλλά και κανείς άλλος δεν έχασε τη ζωή του.

Η νεαρή τραυματίστηκε από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της σουηδικής πρωτεύουσας με βαριές κακώσεις. Μετά τον απεγκλωβισμό της, η ίδια ήταν σοκαρισμένη αλλά είχε τις αισθήσεις της.

Η τρελή διαδρομή του τρένου διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, καθώς μετά από μόλις 1,6 χιλιόμετρα, τελείωσαν οι γραμμές.

Ο

συρμός εκτροχιάστηκε και κυριολεκτικά “απογειώθηκε”, για να συρθεί περίπου 25 μέτρα μακρύτερα και να εμβολίσει τριώροφο κτίριο που συνάντησε στην πορεία του.

“Υπήρχαν τρεις οικογένειες στο κτίριο, αλλά κανείς δεν έπαθε κάτι, τουλάχιστον όχι σωματικά”, είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η νεαρή εργαζόταν για εταιρεία καθαρισμού που είχε σύμβαση με την εταιρεία των τρένων. Έτσι οι Αρχές πιστεύουν πως τα κίνητρα της κίνησης της συνδέονται με τις συνθήκες εργασίας της. Αναμένονται καταθέσεις και περαιτέρω έρευνα για τις συνθήκες της “πειρατείας” και του ατυχήματος.

Πάντως, το γεγονός ότι το τρένο ήταν εντελώς άδειο συνδέεται με το ότι οι προστατευτικές μπαριέρες δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία του μετά τις ταχύτητες που είχε προλάβει να αναπτύξει.

Ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων Robert Heurgre, δήλωσε: “Αυτό που ζήσαμε, θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική ταινία. Πληροφορηθήκαμε για ένα τρένο που εκλάπη και στη συνέχεια αφού το αναζητήσαμε, το είδαμε σφηνωμένο σε ένα κτίριο”.

Ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ήταν ο Richard Herrey, που είχε βγει τρίτος στη Eurovision του 1984, εκπροσωπώντας τη Σουηδία. “Πραγματικά από τύχη και μόνο δεν θρηνήσαμε θύματα στη γειτονιά”, δήλωσε ο ίδιος.

Οι Αρχές ανέφεραν πάντως, ότι το τρένο δεν αναμένεται να “ρυμουλκηθεί” άμεσα από το σημείο, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι το κτίριο θα καταρρεύσει ολικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα