Κατασβέστηκε η φωτιά σε Πύργο-Παρεκκλησιά

19:44 4/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 19.43: πτά εκτάρια από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και δέντρα κατέκαυσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15:30 σε περιοχή των κοινοτήτων Παρεκκλησίας και Πύργου, στη Λεμεσό και η οποία τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 3 ώρες αργότερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς εργάστηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, 2 του Τμήματος Δασών, 2 του Ταμείου Θήρας καθώς επίσης και τέσσερα πτητικά μέρα, τα 2 ελικόπτερα της Δημοκρατίας και τα 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή καθ`

όλη τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της φωτιάς, τα αίτια της οποίας διερευνώνται.

Είδηση 17.57: Σε κινητοποίηση βρίσκεται από τις 15:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την αντιμετώπιση φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Παρεκκλησιάς και επεκτάθηκε κοντά σε σπίτια της κοινότητας Πύργου, στη Λεμεσό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λίζα Κεμιτζή, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται 8 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας, 2 του Τμήματος Δασών, 2 του Ταμείου Θήρας καθώς επίσης και τέσσερα πτητικά μέρα, τα 2 ελικόπτερα της Δημοκρατίας και τα 2 αεροπλάνα του Τμήματος Δασών.

Μέχρι στιγμής, από τη φωτιά κάηκαν ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα, ενώ οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις κατάφεραν να κατασβέσουν εστία της φωτιάς που πλησίαζε απειλητικά σπίτια της κοινότητας Πύργου.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίζονται ώστε να τεθεί υπό έλεγχο και να κατασβεστεί πλήρως η φωτιά, τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα