Αδιέξοδος η μνημονιακή οδός, δηλώνει το ΑΚΕΛ σχολιάζοντας ομιλία του ΥΠΟΙΚ

19:40 12/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η μνημονιακή οδός, όπως αποδείχθηκε σε όλες τις άλλες χώρες όπου επιβλήθηκε, αναφέρει γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, είναι αδιέξοδος, αφού, πέραν του τεράστιου κοινωνικού κόστους που προκαλεί, επιδεινώνει δραματικά και τους δημοσιονομικούς δείχτες.

Με αφορμή την ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, σήμερα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κρατικό Προϋπολογισμό

του 2014, ο κ. Λουκαΐδης δηλώνει πως “οι κυβερνώντες παραμένουν, δυστυχώς, απολογητές των εγκλημάτων που έγιναν στο τραπεζικό σύστημα σε βάρος του λαού μας, επιχειρώντας να φορτώσουν τις ευθύνες σε άλλους”.

“Οι απόψεις του ΑΚΕΛ για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014 θα κατατεθούν ολοκληρωμένα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής”, προσθέτει ο κ. Λουκαΐδης.

“Οι πολίτες της χώρας μας”, όπως αναφέρεται στη γραπτή δήλωση του ΑΚΕΛ, “αναμένουν από τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση συγκεκριμένο σχέδιο ανακοπής των καταστροφικών επιπτώσεων της κρίσης και των αποφάσεων Αναστασιάδη – Γιούρογκρουπ, που οδηγούν σε φτωχοποίηση του λαού μας, σε καλπάζουσα ανεργία, σε μαζικό κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, σε παρατεταμένη πιστωτική ασφυξία και σε έναν αδιέξοδο φαύλο κύκλο ύφεσης”.

“Αντί αυτού”, συνεχίζει ο κ. Λουκαΐδης, “ο Υπουργός Οικονομικών, σε αντίθεση με αυτό που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία, θεωρεί ότι η εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος ήδη φέρνει αποτελέσματα”.

“Αυτή τους η στάση”, προσθέτει ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, “δεν εξηγείται, παρά μόνον μέσα από τη γνωστή ιδεολογική ταύτιση των κυβερνώντων με τις καταστροφικές επιλογές της Τρόικας για λιτότητα, απορρύθμιση και ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα για μεταφορά των βαρών, που προκάλεσε η τραπεζική κρίση, στους ώμους της χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα