Καταδικαστέα για το ΑΚΕΛ η πρόταση ΔΗΣΥ για τα ΔΣ των Ημικρατικών

12:33 3/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Πολιτικά απαράδεκτη και καταδικαστέα, χαρακτήρισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Βουλευτής, Γιώργος Λουκαϊδης, την ενέργεια από πλευράς της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) να παύσουν με «αντισυνταγματικό – παράνομο τρόπο» τα Διοικητικά Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών.

Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι η ενέργεια – πρόταση αυτή του ΔΗΣΥ

«πλήττει τους θεσμούς, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση ημετέρων και στην ταύτιση κόμματος κράτους».

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι «η νέα πρόταση νόμου του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εκ μέρους του ΔΗΣΥ, για τερματισμό της θητείας των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών το Μάρτιο του 2013, καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τί θα επακολουθήσει αν ο ΔΗΣΥ και ο Πρόεδρός του, Νίκος Αναστασιάδης, θα καταφέρουν να αναρριχηθούν στην εξουσία».

Όπως είπε ο κ. Λουκαϊδης, «ΔΗΣΥ και Νίκος Αναστασιάδης ουσιαστικά επιχειρούν εκ των προτέρων αυτό που απέτυχαν να πράξουν το 1993, δηλαδή να παύσουν με αντισυνταγματικό – παράνομο τρόπο τα Συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών που είχαν διοριστεί επί της διακυβέρνησης Γιώργου Βασιλείου».

Ο κ. Λουκαϊδης απαρίθμησε «αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν για το ΔΗΣΥ σε σχέση με το καθεστώς ημετεροκρατίας, το οποίο προκαταβολικά επιχειρεί να επιβάλει».

Διερωτήθηκε «εάν ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης θεωρούν ότι τα συμβούλια των Ημικρατικών Οργανισμών πρέπει να είναι κομματικά και χρονικά ταυτισμένα με την εκάστοτε κυβέρνηση, γιατί δεν υλοποίησαν αυτή τους τη φιλοσοφία στα δέκα χρόνια που κυβερνούσαν;».

Ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε, ακόμα, «πώς αυτή τους η φιλοσοφία για Ημικρατικούς Οργανισμούς που θα είναι προέκταση του κόμματος, συμβαδίζει με τον ‘πόλεμο’ που κατά τα άλλα έχουν κηρύξει με την κομματοκρατία;».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ έθεσε και το ερώτημα «πόση ανεξαρτησία θα απομείνει στους Ημικρατικούς Οργανισμούς αν επιβληθεί η δική τους φιλοσοφία;».

Διερωτήθηκε, επίσης, εάν είναι «έτσι είναι που αντιλαμβάνονται τον εκσυγχρονισμό των θεσμών που κατά τα άλλα επαγγέλλονται ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης, με την πλήρη ταύτιση και εξάρτηση τους από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα, ή μήπως κάτι τέτοιο είναι μεμπτό μόνο αν αφορά άλλα κόμματα και όχι το ΔΗΣΥ;».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε πως «δεν αναμένουμε ότι θα έχουμε ουσιαστικές απαντήσεις από το ΔΗΣΥ, οι πολίτες, ωστόσο, έχουν σίγουρα τις δικές τους απαντήσεις και συμπεράσματα ως προς τις προθέσεις και την πολιτική που θα ακολουθηθεί αν ο ΔΗΣΥ αναρριχηθεί στην εξουσία».

Πρόσθεσε πως «οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο ΔΗΣΥ είναι έμπλεος υποκρισίας, ασυνέπειας και αντιφάσεων και ότι οι σκοπιμότητες είναι που καθοδηγούν τα βήματα του Συναγερμού».

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ είπε ότι «οι πολίτες γνωρίζουν, με βάση και το βίο και την πολιτεία του ΔΗΣΥ και του κ. Αναστασιάδη ότι παρά τις θεωρητικές διακηρύξεις ενάντια στη κομματοκρατία και για εκσυγχρονισμό, ήδη ξεκίνησαν να εργάζονται για να επιβάλουν καθεστ

Keywords
Τυχαία Θέματα