Κατά περιοχή να εξεταστεί το ωράριο των καταστημάτων, λέει ο Δ.Συλλούρης

21:24 31/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού από τη συνέχιση του νέου ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων άκουσε αντιπροσωπεία του ΕΥΡΩΚΟ, η οποία επισκέφθηκε την οδό Ανεξαρτηρίας και συνομίλησε με εκπροσώπους των καταστηματαρχών.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορεί Ειδήσεων ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, αν και το κόμμα δεν έχει λάβει τελική θέση, ο ίδιος συμφωνεί με τα επιχειρήματα

και τις θέσεις των καταστηματαρχών του κέντρου της Λεμεσού και θεωρεί πως “το θέμα του ωραρίου θα πρέπει να επιλυθεί κατά περιοχή και όχι ενιαία σε ολόκληρη την Κύπρο”.

“Υπάρχουν τρόποι για να μην σκοντάφτουμε στα συνηθισμένα, είτε συνταγματικά, είτε νομικά και αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν στην κάθε περιοχή”, είπε και πρόσθεσε πως “στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι τείνω προς τις ανησυχίες των καταστηματαρχών”.

Το θέμα, συνέχισε, ανέλαβε να μελετήσει ο Γενικός Γραμματέας και η Επιτροπή Εμπορίου του ΕΥΡΩΚΟ, ώστε να διαμορφωθεί η τελική θέση του κόμματος.

Ευχαριστώντας τον κ.Συλλούρη για το ενδιαφέρον που επέδειξε, ο εκπρόσωπος των καταστηματαρχών του ιστορικού κέντρου της Λεμεσού Κρίστης Δημητρίου, ανέφερε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσβλέπουν στη στήριξη και του ΕΥΡΩΚΟ.

“Νομίζω έχουμε μεταφέρει τα επιχειρήματα και τις ανησυχίες μας και ελπίζουμε να έχουμε και τη στήριξη του ΕΥΡΩΚΟ και να μπορέσουμε το Φεβρουάριο, με τη δέσμευση της Υπουργού να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, εκεί να σταματήσει μια για πάντα η εργάσιμη Κυριακή”, συμπλήρωσε.

Το δίλημμα της Βουλής, συνέχισε ο Κρίστης Δημητρίου, θα είναι ” να σώσει τα Malls ανά επαρχία, γιατί είναι αυτά που επιζητούν τις Κυριακές, ή να βάλει στην ίδια ευθεία τα Malls με τα υπόλοιπα καταστήματα της κάθε πόλης;”.

Υπέδειξε, τέλος, πως στην περίπτωση που συνεχιστεί το υφιστάμενο ωράριο “εμείς θα πάρουμε τα κλειδιά των καταστημάτων μας στο Προεδρικό Μέγαρο, γιατί δεν θα υπάρχει μέλλον για τη μικρομεσαία τάξη και πρέπει επιτέλους να το αντιληφθούν όλοι”.

Keywords
Τυχαία Θέματα