Και το ΔΗΚΟ ζητάει από τον Πρόεδρο άμεση σύγκληση σύσκεψης για την οικονομία

14:42 14/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΔΗΚΟ απηύθυνε δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα ειδική σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς με ζητούμενο τη συνδιαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής έκτακτης ανάγκης προς αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου.

«Παρόλο που όλα τα δομικά χαρακτηριστικά της κυπριακής οικονομίας οδηγούσαν δικαιολογημένα στην άποψη ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα είναι διαχωρίσιμα, η αδικαιολόγητη αδράνεια, απραξία

και αναβλητικότητα που επέδειξε η Κυβέρνηση την τελευταία περίοδο, οδηγούν, δυστυχώς, την κυπριακή οικονομία σε οδυνηρές εξελίξεις», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, «η κυπριακή οικονομία, που κάποτε όλοι μας υπερηφανευόμασταν για τα θαύματα που πέτυχε σε δύσκολες περιόδους, φαίνεται πως εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων θα κτυπήσει την πόρτα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης».

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη, είπε, «την κύρια, αν όχι αποκλειστική, ευθύνη έχει φυσικά η Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας και σύγχυσης. Με το αλαλούμ δηλώσεων και αντιδηλώσεων των τελευταίων ημερών και την παρέλευση του χρόνου χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων, οδεύουμε ολοταχώς στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, υπό συνθήκες πανικού».

Δυστυχώς, ανέφερε, «η απρονοησία, η αναποφασιστικότητα, η αναβλητικότητα, η ανευθυνότητα, για να μην πω η ανικανότητα της Κυβέρνησης οδηγεί μοιραία και αναπόδραστα την κυπριακή οικονομία σε βάραθρο και στη συντριβή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυπριακή οικονομία είναι πως οι ξένες αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης, αλλά και η ίδια η ΕΕ την αντιμετωπίζουν ως αναξιόπιστη».

Οι ευθύνες είναι ασήκωτες, ανέφερε ο κ. Φωτίου, προσθέτοντας ότι και «οι συνέπειες θα είναι οδυνηρές για όλους. Θα γίνονται όλο και περισσότερο οδυνηρές αν η αναποφασιστικότητα και η αναβλητικότητα συνεχιστούν».

«Απευθύνουμε δραματική έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει άμεσα ειδική σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς με ζητούμενο τη συνδιαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής έκτακτης ανάγκης προς αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων και με στόχο να προλάβουμε τα χειρότερα», πρόσθεσε ο κ. Φωτίου.

Καταλήγοντας, είπε ότι αυτές τις ώρες εκείνο που χρειάζεται είναι μια εθνική, διακομματική συνεννόηση και συναίνεση και όχι η σύνθλιψη του κρισιμότερου θέματος που αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η Κύπρος στις μυλόπετρες της ιδεολογικής και κομματικής αντιπαράθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα