Και άλλα ναρκωτικά αναζητά η ΥΚΑΝ στην υπόθεση των 20 κιλών κάνναβης

18:40 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε την οκταήμερη κράτηση των τριών εκ των πέντε προσαχθέντων ενώπιον του για την υπόθεση των 20 κιλών κάνναβης και των 2,5 κιλών κοκαΐνης, τα οποία πιστεύεται ότι έφθασαν στην Κύπρο από την Ελλάδα.

Η ΥΚΑΝ κατέχει πληροφορία ότι οι συλληφθέντες κρύβουν πρόσθετη ποσότητα ναρκωτικών σε άλλο χώρο. Επίσης, θα ερευνηθεί πληροφορία ότι με

τα δύο πιστόλια που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους θα διενεργείτο δολοφονική ενέργεια.

Το Δικαστήριο διέταξε την προσωποκράτηση του 4ου υπόπτου για τέσσερις μέρες, αφού ο δικηγόρος του δεν έφερε ένσταση στο αίτημα της εισαγγελίας, παρόλο ότι ο πελάτης του αρνείται την όποια συνειδητή ανάμιξη με τη διερευνώμενη υπόθεση.

Το αίτημα για προσωποκράτηση του 5ου προσαχθέντος δεν προωθήθηκε μετά από διαβουλεύσεις του ανακριτή, της εισαγγελίας και του δικηγόρου του και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος.

Η Δικαστής Μαρίνα Παπαδοπούλου ενόψει του γεγονότος ότι οι δικηγόροι των τεσσάρων δεν έφεραν ένσταση στην αιτούμενη προσωποκράτηση, του γεγονότος ότι οι ανακριτές προγραμμάτισαν τη λήψη 90 καταθέσεων, της ένορκης δήλωσης του ανακριτή ότι θα ερευνηθεί χώρος που πιθανόν να έκρυψαν ναρκωτικά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ικανοποιήθηκε ότι υπάρχει επαρκής μαρτυρία ότι διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα διέταξε την προσωποκράτηση.

Η Δικαστής ζήτησε επίσης όπως παρασχεθεί κάθε αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους υπόπτους.

Ο ανακριτής Ανδρέας Ανδρέου στην ένορκη κατάθεση του ενώπιον του Δικαστηρίου είπε ότι μετά από πληροφορία που λήφθηκε χθες το πρωί, ότι στο αυτοκίνητο εγγραφής HAP 267, που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Λευκονίκου στον Κόρνο κρυβόταν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, έθεσε υπό παρακολούθηση το όχημα.

Πρόσθεσε ότι περί τις 12.15 της ίδιας μέρας έφθασε στο σημείο ο 3ος ύποπτος, ο οποίος οδηγούσε το όχημα του με συνοδηγό τον 2ο ύποπτο.

Ο 2ος ύποπτος αφού εισήλθε στο υπό παρακολούθηση όχημα κατευθύνθηκε στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, συνέχισε προσθέτοντας ότι τα μέλη της ΥΚΑΝ προσπάθησαν να ανακόψουν το όχημα με τον 2ο ύποπτο, ωστόσο ο ύποπτος δεν συμμορφώθηκε με το σήμα της Αστυνομίας.

Ο ανακριτής ανέφερε ότι το όχημα με τον 2ο ύποπτο εξήλθε του αυτοκινητοδρόμου στην έξοδο Αλάμπρας, όπου στις 12.20 ανακόπηκε στο παλιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού παρά το φυτώριο Νεβάδα στο Πέρα Χωριό.

Από την έρευνα στο όχημα βρέθηκαν περίπου 20 κιλά κάνναβης, 500 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα πιστόλι, οπόταν ο 2ος ύποπτος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Όπως είπε στο Δικαστήριο ο ανακριτής, ο 2ος ύποπτος ανακρίθηκε και σε θεληματική κατάθεση που προέβη ανέφερε ότι αγόρασε το όχημα που οδηγούσε πριν τρεις εβδομάδες και πως ο πρώην γαμπρός του και 1ος ύποπτος δανείστηκε το αυτοκίνητο αυτό πριν δέκα μέρες και όταν του το επέστρεψε σε αυτό υπήρχε η εντοπισθείσα ποσότητα ναρκωτικών.

Ο 2ος κατηγορούμενος στη θεληματική του κατάθεση ανέφερε ότι ο 1ος ύποπτος του είπε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στο αυτοκίνητο και του ζήτησε να κρύψει το όχημα. Αρχικά ο 2ος κατηγορούμενος έκρυψε το όχημα πλησίον της κατοικίας του και το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου μετακίνησε το όχημα στον Κόρνο, όπου εντοπίστηκε από την ΥΚΑΝ.

Ο 2ος κατηγορούμενος αρνήθηκε να κατονομάσει το πρόσωπο που τον μετέφερε από το σημείο όπου άφησε το όχημα με τα ναρκωτικά.

Το πρωί της 19ης ο πρώτος ύποπτος ζήτησε από τον δεύτερο ύποπτο να μεταφέρει τα όχημα στην Αγία Βαρβάρα στο σπίτι που ενοικιάζει ο 1ος ύποπτος.

Στην προσπάθεια του να μεταφέρει το αυτοκίνητο στην οικία του 1ου υπόπτου, ο 2ος ύποπτος συνελήφθη. Στην κατάθεση του ο 2ος ύποπτος είπε ότι δεν γνώριζε πως στο αυτοκίνητο υπήρχε το πιστόλι και τα πυρομαχικά, καθώς ο ίδιος το μόνο που έκανε ήταν να καλύψει τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά με σεντόνι ώστε να μην φαίνονται.

Συνεχίζοντας, ο ανακριτής είπε στο Δικαστήριο ότι μετά την ανακοπή του οχήματος του 2ου κατηγορουμένου, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση κατοικία στην Αγία Βαρβάρα (οδός Θεσσαλονίκης) την οποία είχαν ενοικιάσει πρόσφατα ο 1ος και ο 2ος κατηγορούμενος.

Πρόσθεσε ότι γύρω στις 12.40 ο 1ος ύποπτος θεάθηκε να πετά ταξιδιωτική τσάντα από την αυλή της κατοικίας στη βεράντα του ορόφου της κατοικίας και αμέσως μετά αναχώρησε από με το όχημα του.

Ο 1ος ύποπτος καταδιώχθηκε και ανακόπηκε σε χωματόδρομο από την Αλάμπρα προς Μοσφιλωτή κάτω από τη γέφυρα γύρω στις 12.50. Στην κατοχή του βρέθηκε έμφορτο πιστόλι μάρκας STAR, 85 γραμμάρια κοκαΐνης και 85 γραμμάρια κάνναβης. Συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και παραδέχθηκε προφορικά ότι στην τσάντα που πέταξε στο μπαλκόνι υπήρχε κάνναβη και κοκαΐνη και συγκατατέθηκε για έρευνα στην κατοικία του στην Αγία Βαρβάρα, στην κατοικία του στα Λατσιά και στο γυμναστήριο του στα Λατσιά.

Από την έρευνα στην κατοικία του στην Αγία Βαρβάρα εντοπίστηκαν στην τσάντα που πέταξε στο μπαλκόνι 2 κιλά κοκαΐνης και 200 γραμμάρια κάνναβης.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, μέλη της ΥΚΑΝ που ερευνούσαν ταυτόχρονα το γυμναστήριο του συνέλαβαν το 5ο άτομο που βρισκόταν εκεί και είχε στην κατοχή του 1 γραμμάριο κάνναβης.

Ο 5ος συλληφθείς σε ανακριτική κατάθεση ανέφερε ότι γνώρισε το 4ο ύποπτο πριν 4 μήνες, ο οποίος τον σύστησε στον 1ο ύποπτο.

Ο 5ος συλληφθείς, σύμφωνα με τον ανακριτή το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου του τηλεφώνησε ο 4ος ύποπτος, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα και του ζήτησε να παραλάβει τον 4ο και 1ο ύποπτο από το αεροδρόμιο Λάρνακας, όπως και έπραξε.

Ακόμα ο 5ος συλληφθείς ανέφερε στους ανακριτές ότι ο 4ος ύποπτος του ζήτησε και αποδέχθηκε να ανταλλάξουν αυτοκίνητα, και ο 5ος κατηγορούμενος οδήγησε το όχημα του 1ου κατηγορούμενου και ο τέταρτος το δικό του μέχρι το κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού.

Ο 5ος συλληφθείς είπε ότι ο 1ος και 4ος κατηγορούμενοι δεν είχαν αποσκευές εκτός από μια μικρή μαύρη τσάντα χειρός και ανέφερε στους ανακριτές πως πιστεύει ότι ο λόγος που του ζητήθηκε να οδηγήσει το όχημα του 1ου υπόπτου ήταν επειδή ο 1ος ύποπτος δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Ο 3ος ύποπτος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος στην κατοικία του στο Πέρα Χωριό. Η οικεία του ερευνήθηκε χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε παράνομο. Ανακρινόμενος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και δήλωσε ότι απλά είναι φίλος με τον 2ο κατηγορούμενο. Ο ανακριτής είπε στο Δικαστήριο ότι με βάση την αρχική πληροφορία ο 3ος ύποπτος μετακίνησε από συγκεκριμένο χώρο το όχημα με τα ναρκωτικά σε άλλο χώρο στις αρχές της εβδομάδας.

Με δικαστικό ένταλμα συνελήφθη και ο 4ος ύποπτος στην κατοικία του στο Λυθροδόντα. Στην οικία του δεν βρέθηκε οτιδήποτε παράνομο. Αρνήθηκε κάθε ανάμειξη και είπε ότι είναι φίλος του 1ου κατηγορούμενου και ότι τον συνόδευσε στην Ελλάδα επειδή είναι φίλοι.

Ο ανακριτής είπε ακόμα πως θα ερευνηθεί συγκεκριμένο μέρος που σύμφωνα με πληροφορία οι ύποπτοι κρύβουν και πρόσθετη ποσότητα ναρκωτικών και θα διερευνηθεί πληροφορία ότι πρόσφατα κλάπηκε από τους υπόπτους μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και ότι κατείχαν τα όπλα για δολοφονική ενέργεια εναντίον αυτών που υποπτεύονται ότι τους έκλεψαν τα ναρκωτικά και επειδή φοβούνταν δολοφονική ενέργεια εναντίον τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα