Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για την πρόταση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για Τ/κ

18:17 20/12/2012 - Πηγή: OnlyCY


Πολιτικά κόμματα και συντεχνίες στα κατεχόμενα εξέφρασαν διαμαρτυρία για την πρόταση ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τον τερματισμό της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των επιδομάτων Τουρκοκυπρίων και πολιτικών προσφύγων από τρίτες χώρες.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα κόμματα Κοινοτικής Δημοκρατία και Ενωμένης Κύπρου, καθώς και αρκετές συντεχνίες, όπως οι συντεχνίες Τ/κ εκπαιδευτικών, λεγόμενων δημοσίων και δημοτικών

υπαλλήλων, γιατρών, δημοσιογράφων κ.ά. με κοινή δήλωση τους αναφέρουν ότι η πρόταση νόμου είναι «προϊόν ρατσιστικής νοοτροπίας» και ζητούν να αποσυρθεί χωρίς ψηφοφορία.
Αναφέρεται ακόμα ότι οι Τ/κ είναι ίσοι πολιτικοί εταίροι της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχουν όλα τα δικαιώματα των Ε/κ. Στη δήλωση αναφέρεται ακόμα ότι σε περίπτωση «σφετερισμού» των δικαιωμάτων των Τ/κ από την Κυπριακή Δημοκρατία θα απευθυνθούν σε διεθνή δικαστήρια.

Αναφέρεται επίσης ότι οι Τ/κ είναι «θύματα του κυπριακού προβλήματος, όπως οι Ε/κ, οι Μαρωνίτες, οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι» και προστίθεται ότι ως αποτέλεσμα της μη λύσης, οι Τ/κ αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης και ότι υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για κοινό αγώνα προοδευτικών Τ/κ και Ε/κ εναντίον του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού και του φασισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα