Ιταλία: H Αντιπρόεδρος της Γερουσίας σκέφτεται να παραιτηθεί λόγω σκανδάλου

21:52 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η 52χρονη Αντιπρόεδρος της Γερουσίας της Ρώμης Ρόζι Μάουρο φέρεται να είναι έτοιμη να παραιτηθεί από τη θέση, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μάουρο κατηγορείται στο πλαίσιο του σκανδάλου της υπεξαίρεσης κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα της Λέγκας του Βορρά, του οποίου είναι στέλεχος.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από τις δικαστικές έρευνες των εισαγγελιών του Μιλάνου, της Νάπολης και του Ρέτζιο Καλάμπρια, η ιταλίδα πολιτικός χρησιμοποίησε πάνω από 100.000 ευρώ από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, για να εξασφαλίσει το πτυχίο στον 35χρονο σύντροφό της σε

ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Ελβετίας.

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι ο οποίος πρόκειται να είναι ο κεντρικός ομιλητής απόψε σε συγκέντρωση της Λέγκας, υπογράμμισε επανειλημμένα ότι ”η κάθαρση πρέπει να συνεχισθεί”, ζητώντας, με τον τρόπο αυτό, την παραίτηση της Μάουρο.

Η Αντιπρόεδρος της ιταλικής γερουσίας φέρεται να έχει ήδη συντάξει την επιστολή παραίτησής της και θεωρείται πιθανό να δημοσιοποιήσει την απόφασή της κατά την διάρκεια πολιτικού ”τοκ σόου” που πρόκειται να μεταδοθεί απόψε από την δημόσια τηλεόραση της Rai.

Χθες υπέβαλε την παραίτησή του από περιφερειακός σύμβουλος ο γιος του Ουμπέρτο Μπόσι, Ρέντσο, ενώ την περασμένη Πέμπτη είχε παραιτηθεί των καθηκόντων του ο ίδιος ο γραμματέας και ιδρυτής της Λέγκας.

Αιτία, πάντα, οι έρευνες για ιδιωτική χρήση των δημόσιων κονδυλίων που θα έπρεπε να καλύψουν τα εκλογικά έξοδα.

Σε βίντεο ντοκουμέντο, τέλος, που παρουσιάζει στην Διαδικτυακή του πύλη το περιοδικό ”Oggi”, εμφανίζεται ο πρώην οδηγός και σωματοφύλακας του Ρέντσο Μπόσι (που μέχρι χθες ήταν περιφερειακός σύμβουλος της Λέγκας στην Λομβαρδία) να δίνει στον γιό του πρώην ηγέτη της Λέγκα , σε τακτική βάση, αποδείξεις ”μαϊμού” και χρηματικά ποσά, που θα έπρεπε κανονικά να καλύπτουν τα έξοδα για τα αυτοκίνητα και τους οδηγούς του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα